open-navfaktor-logo
search
Sjajni kickboxer
Prijem u Vladi TK za Mesuda Selimovića, bronzanog na Evropskom prvenstvu
Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić primio je danas u posjetu Mesuda Selimovića, osvajača bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u kickboxingu za seniore, koje je od 11. do 20. novembra održano u turskom gradu Antalyja.
09.12.2022. u 13:10
get url
text

Uz Selimovića današnjem prijemu je prisustvovao i selektor bosanskohercegovačke kickbox reprezentacije Salko Zildžić.

Premijer Halilagić je Selimoviću, ali i svim reprezentativcima i stručnom štabu čestitao na postignutim rezultatima i uzornom predstavljanju naše domovine Bosne i Hercegovine.

- Učešća na međunarodnim takmičenjima, posebno najprestižnijim, kao što su svjetska i evropska prvenstva, prilika su za promociju i prezentaciju Tuzle, Tuzlanskog kantona i cijele Bosne i Hercegovine. Imajući u vidu finansijske poteškoće s kojim se svi sportisti u Bosni i Hercegovini susreću, osvajanje odličja, medalja i prilika da se i naša zastava vijori na najvišim postoljima posebno dobivaju na značaju. U tom svjetlu Vlada će nastojati da u skladu s mogućnostima pomogne naše sportiste kako bi u budućnosti dodatno unaprijedili svoje vještine, a time i nastupe na budućim takmičenjima - kazao je premijer Halilagić.

Selektor Zildžić istakao je da se od našim 18 takmičara, njih 10 borilo za medalje, a to je pokazatelj kvalitete, perspektive i jedan dobar zalog za budućnost.

- S obzirom da smo na ovo prvenstvo otišli sa jednom podmlađenom reprezentacijom, sa tek nekoliko iskusnijih takmičara, sigurno je da možemo biti zadovoljni ostvarenim rezultatom. S druge strane ovo prvenstvo nam je pokazalo da imamo još i potrebe i prostora da radimo sa našim mladim takmičarima, da podignemo nivo njihovog znanja, vještina i ukupne spremnosti kako bismo na narednim prvenstvima ostvarili još i bolje rezultate - kazao je Zildžić.

Selimović je dodao da je treće mjesto izvanredan rezultat, ali smatram da je mogao ostvariti i bolji plasman.

- Nije opravdanje, ali nekoliko činjenica je utjecalo na to da nisam prošao u finale, od borbe više, koju sam imao u odnosu na svog protivnika u polufinalu, kao i činjenice da sam nedavno promijenio i kategoriju u kojoj nastupam, utjecali su na to da ova medalja nije još sjajnija - rekao je Selimović ističući spremnost i želju da na narednim takmičenjima unaprijedi svoju formu i ostvari bolje rezultate.

Treba istaknuti da se naša reprezentacija sa prvenstva u Antalyji vratila sa ukupno četiri  medalje, od kojih jednom srebrnom i tri bronzane, saopćeno je iz Odjeljenje za informisanje TK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.