open-navfaktor-logo
search
Zapažen rezultat
Taekwondo klub Victory osvojio pet medalja na prvenstvu BiH
Autor: Faktor
24.03.2024. u 21:56
get url
text
FOTO: Taekwondo klub Victory
Taekwondo klub Victory iz Vogošće osvojio je pet medalja na prvenstvu Bosne i Hercegovine u kategoriji mlađih kadeta / kadetkinja i seniora, te u formama.
Takmičenje je održano u Sarajevu, gdje su Vogošćani nastupili sa sedam takmičara, ali su ostvarili vrijedne rezultate.
- Sa pet medalja naš klub je osvojio treće mjesto ekipno u svim konkurencijama, te prvo mjesto u kategorijama mlađih kadetkinja.
Emra Durmić sa pobijeđene četiri borbe je proglašena najboljom mlađom kadetkinjom na prvenstvu - saopćili su iz TKD Victory.
Iz kluba su naveli da su prvaci Bosne i Hercegovine postali: Emra Durmić (četiri pobijeđene borbe), Ahmedina Mašala (tri pobijeđene borbe), Ema Mahmutović (dvije pobijeđene borbe) i Emel Šehović (dvije pobijeđene borbe).
- Treće mjesto i bronzanu medalju je osvojio naš Hasan Hadrović koji je zvanično junior, a koji je danas upisao i svoj prvi seniorski nastup, te je pobijedio jednu borbu koja je bila dovoljna za osvajanje trećeg mjesta.
Amila Džinić i Esad Nukić danas su ostali bez plasmana, ali sa mnogo više iskustva, motiva i želje za novi rad i nove rezultate - soopćili su iz TKD Victory.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.