open-navfaktor-logo
search
Mini-pripreme
Doborac okuplja Zmajeve u "gradu rukometa"
AUTOR: Faktor
22.05.2024. u 13:28
get url
text
FOTO: Anadolija
Seniorska muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se u ponedjeljak, 27. maja, u Zavidovićima, te će do petka, 31. maja, odraditi mini-pripreme.
Tehnički organizator okupljanja je Rukometni klub Krivaja iz Zavidovića, a generalni pokrovitelj okupljanja je Grad Zavidovići na čelu sa gradonačelnikom Hašimom Mujanovićem.
- Za ovo okupljanje odabran je grad rukometa, što Zavidovići kroz svoju historiju i jesu. Zavidovići su dosada dali 18 reprezentativaca Bosne i Hercegovine, te dva selektora. Ima mnogo simbolike u ovom, a gradonačenik Mujanović je prepoznao značaj ovog okupljanja, te je iskazao čast što će rukometna reprezentacija BiH biti gost u Zavidovićima - saopćeno je iz Rukometnog saveza BiH.
Selektor Damir Doborac je za ovo okupljanje odabrao igrače iz Premijer lige BiH, uz nekoliko rukometaša, koji nastupaju za klubove u zemljama regiona.
Na spisku se nalaze – golmani: Bekir Čordalija (Vogošća), Ahmed Čabaravdić (Konjuh), Aldin Alihodžić (Izviđač); lijeva krila: Adi Mehmedćehajić (Gračanica), Kenan Hadžiavdić (Konjuh); lijevi bekovi: Luka Knežević (Sloboda), Nemanja Peštić (Partizan; Srbija), Omer Mehmedović (Gračanica); srednji bekovi: Milan Vukšić (Izviđač), Adnan Isaković (Gračanica), Renato Čajić (Sloboda); desni bekovi: Faris Čolaković (Krivaja), Kerim Semić (Vogošća), Vahid Halilović (Metković; Hrvatska); desna krila: Amar Kendić (Maglaj), Luka Perić (Celje; Slovenija); pivoti: Matej Ljubić (Izviđač), Ermin Ombaša (Vogošća), Adin Faljić (Zagreb; Hrvatska).
Stručni štab selektora Doborca na ovom okupljanju činit će selektori juniorske i kadetske rukometne reprezentacije BiH Dositej Perić i Alen Hadžić.
Okupljanje u Zavidovićima bit će okončano utakmicom protiv Krivaje u petak 31. maja od 19 sati.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.