open-navfaktor-logo
search
Izuzeli snimak
Bečka policija se uključila u potragu za Dankom: Istražuju se navodi da je snimljena u Austriji
Državljanin Srbije snimio je djevojčicu koja liči na nestalo dijete iz Bora, i to navodno u društvu dvije Rumunke, u centru Beča
AUTOR: Autor: Nova.rs/Faktor
31.03.2024. u 16:30
get url
text
Policija u Beču oglasila se nakon što se pojavio videosnimak zabilježen u tom austrijskom gradu, na kojem se vidi djevojčica koja liči na Danku Ilić, dvogodišnjakinju za kojom se šest dana traga u Srbiji. Kako je saopćio potparol, cijeli slučaj je sada predmet istrage bečke policije.
Jedan državljanin Srbije snimio je djevojčicu koja liči na nestalo dijete iz Bora, i to navodno u društvu dvije Rumunke, u centru Beča. Snimak je poslao srbijanskoj policiji, koja je odmah kontaktirala kolege iz glavnog grada Austrije, pišu tamošnji mediji.
Srbijanska policija je podatke proslijedila i Europolu, dok su njihove kolege u Beču zamolile građane da, ukoliko imaju informacije o djevojčici Danki Ilić, jave to policiji, piše Nova.
- Svjedok je intervjuisan i osiguran je snimak koji je muškarac napravio. Čovjek je za slučaj saznao preko društvenih mreža. Tačne okolnosti, posebno da li je u pitanju nestala djevojčica, predmet su istrage koja je u toku - kazao je Markus Ditrih, portparol bečke policije, a prenio Kleine Zeitung.
Dvogodišnja djevojčica je posljednji put viđena u utorak u 1.45 poslije podne u Banjskom Polju kod Bora u Srbiji.
Danka Ilić ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. U trenutku nestanka imala je maslinastozelenu jaknu, ljubičaste pantalone, crne patike i kosu vezanu u rep.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.