open-navfaktor-logo
search
Srbijanske TV svakodnevice
Čanak pozvao Šešelja na dvoboj: Zločinče, ponesi pištolj koji su potezao na studente, pi... ti materina
Nenad Čanak, predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, gostujući u Jutarnjem programu srbijanske televizije Happy kod Milomira Marića, pozvao je lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja na dvoboj, poručivši mu da bira oružje.
02.02.2021. u 12:11
get url
text

Kometarišući incident koji se sinoć dogodio u Marićevoj "Ćirilici", kada su Šešelj i Dragoslav Bokan ušli u verbalni duel sa Čedomirom Jovanovićem, poslije kojeg je lider LDP-a napustio studio, Čanak ih je nazvao smećem.

- Govorim vrlo ozbiljno! Ta gomila smeća, od Šešelja i Bokana pa nadalje, koja sebe predstavlja kao ne znam kakve intelektualce nacionalne orijentacije. Oni su uvreda i za intelektualce i za naciju... Da ih vidim, sve te delije i junačine bez badigardova... Evo, gospodo, birajte oružje, hajde da to riješimo jednom zauvijek. Hajde da riješimo - rekao je Čanak.

VEZANI TEKST - Čeda napustio studio, vrijeđali ga Šešelj i Bokan: Đubre jedno, doveo si stranog špijuna Željka Komšića! 

Na Marićevu opasku da je još u vrijeme Slobodana Miloševića učestvovao u TV duelima sa Šešeljom i da ga je Šešelj, kao i mnoge druge, uvijek pobjeđivao, Čanak je odgovorio:

- Ti stvarno misliš da je on nekog pobijedio? Njegovi prostakluci, njegova nadvikivanja... To je jedan najprizemniji sarajevski ulični fazon koji je on pokupio kao seljače koje je tamo došlo u školu. Vidjela žaba gdje se konji potkivaju pa i ona digla nogu...

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine ponovo je Šešelju uputio poziv na dvoboj:

- Vojislave Šešelju, svinjo jedna i zločinče najobičniji, čekam te gdje hoćeš i kad hoćeš s pištoljem, ponesi i ti tvoj, pi... ti materina, koji si potezao na studente! Da te vidim da riješimo to nas dvojica već jednom!

Video možete pogledati OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.