open-navfaktor-logo
search
Štete velike
Četiri osobe poginule u nevremenu u Hrvatskoj, među njima vatrogasac na intervenciji, oko 200 ljudi povrijeđeno
U olujnom nevremenu koje je jučer pogodilo i Hrvatsku, život su izgubile četiri osobe, oko 200 je povrijeđeno, oštećeno je više od 2.000 objekata, a županijski centri 112 zaprimili su više od 4500 poziva, prenijeli su danas hrvatski mediji.
20.07.2023. u 11:43
get url
text
Nevrijeme u Hrvatskoj
Nevrijeme u Hrvatskoj

Nevrijeme je zahvatilo 14 županija i grad Zagreb, a pozivi županijskim centrima većinom su se odnosili na nevrijeme i njegove posljedice, objavilo je danas Ravnateljstvo civilne zaštite.

Za vrijeme obavljanja vatrogasne intervencije u sanaciji posljedica nevremena koje je pogodilo Vukovarsko-srijemsku županiju u srijedu navečer poginuo je pripadnik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Tovarnik. Dvojica muškarca, 50-godišnji pješak i 48-godišnji vozač, preminuli su na mjestu nesreće uslijed pada stabla u Zagrebu, a život je izgubio i 40-godišnjak iz općine Cernik u Brodsko-posavskoj županiji, koji je bio u automobilu na koji je palo stablo.

Prema podacima Ministarstva zdravstva, na području Zagreba povrijeđeno je 130 osoba, od čega 13 teže, a na području Zagrebačke županije, prema podacima objavljenim na internet stranici Ravnateljstva civilne zaštite, povrijeđene su dvije, te u Brodsko-posavskoj više od deset osoba. U Požeško-slavonskoj županiji povrijeđeno je deset osoba, dok je u Vukovarsko-srijemskoj trideset osoba zatražilo ljekarsku pomoć, a četiri su hospitalizirane, javlja Index.

Oštećeno je više od 2.000 stambenih, privrednik i drugih objekata, te veći broj vozila, a štete se nastavljaju utvrđivati.

Nevrijeme u Zagrebu

(FOTO: Pixsell/Marko Prpic)

Između ostalog, na području Zagreba oštećene su dvije škole, dva doma zdravlja, pet klinika i bolnica, a na području Zagrebačke županije oštećeno je oko 900 objekata.

U Brodsko-posavskoj županiji oštećeno je više od 300 krovova, u Požeško-slavonskoj oko 250 objekata, od čega 50 teže. U Karlovačkoj županiji oštećeno je 350 objekata, a u Sisačkoj-moslavačkoj više od 100 krovišta na kućama i dva krovišta na školama u Kutini i Gonjoj Gračenici.

Na području Vukovarsko-srijemske županije srušen je zvonik crkve, a vjetar je oštetio krov na tri škole, dok je u Krapinsko-zagorskoj županiji oštećeno 21 krovište raznih objekata.

Hrvatska vatrogasna zajednica saopćila je da je do sada je zabilježeno 1.507 intervencija u kojima je učestvovalo 3.865 vatrogasaca sa 1.604 vozila, podaci o broju intervencija neprestano se povećavaju, a vatrogasci uklanjanju stabla, granje, crijepove s ceste, te rade na sanaciji krovišta i dimnjaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.