open-navfaktor-logo
search
Pogoršana situacija
Crna Gora pooštrila uvjete za ulazak u državu
Uslovi ulaska u Crnu Goru od danas su pooštreni zbog pogoršane epidemiološke situacije.
02.01.2022. u 10:50
get url
text

Crnogorski državljani i stranci mogu da uđu preko svih graničnih prijelaza uz posjedovanje jednog od dva dokaza iz kovid-potvrde, da je osoba potpuno vakcinisana propisanim brojem doza vakcina protiv koronavirusa, i da od druge doze vakcine nije prošlo više od šest mjeseci.

Ulazak je moguć uz dokaz da je osoba preboljela COVID-19, da je prošlo ne manje od 10 dana i ne više od 180 dana od pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa.

- U oba slučaja, osoba mora da posjeduje ili negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata ili brzi antigenski koji nije stariji od 48 sati. To znači da više nije moguć ulazak u Crnu Goru samo sa negativnim testom – saopćeno je iz Ministarstva zdravlja.

Državljani Crne Gore i stranci sa privremenim boravkom mogu da uđu u zemlju bez ovih dokaza, ali uz određivanje samoizolacije u trajanju od 10 dana koju je moguće prekinuti najranije nakon tri dana poslije negativnog PCR testa.

Posljednjih dana Crna Gora bilježi rekordan broj oboljelih od koronavirusa. Ministarstvo zdravlja je u cilju zaustavljanja širenja zaraze koronavirusa donijelo nove mjere, koje ograničavaju rad ugostiteljskih bjekata do 22 sata, dok su zabranjena masovna okupljanja, svadbe, rođendani.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.