open-navfaktor-logo
search
Srbijanski ministar unutrašnjih poslova
Dačić potvrdio da je preminuo brat Vojina Mijatovića, obdukcija će pokazati uzrok smrti
AUTOR: Blic/N1/Faktor
27.05.2024. u 11:48
get url
text
Ivica Dačić
Ivica Dačić
Đorđe Mijatović (40), brat potpredsjednika Vlade Federacije BiH i ministra razvoja i preduzetništva Vojina Mijatovića, preminuo je jučer u Beogradu, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić za Blic TV.
Kako su prenijeli beogradski mediji, Mijatović je preminuo nakon što su ga pretukli huligani u dječijem parku na Voždovcu.
- Utvrđuju se činjenice kako je došlo do smrti. Mora da se izvrši obdukcija. Policija je sinoć oko 18-19 sati dobila poziv da je došlo do neke tuče i otišla je na tu adresu na općini Voždovac gdje je i zatekla povrijeđenog - izjavio je Dačić za Blic TV.
Blic dalje navodi da je do sukoba došlo, prema riječima supruge preminulog, nakon što su se njihova djeca žalila da dvojica koja su pretukla preminulog čovjeka nisu mališanima htjeli vratiti loptu.
- Otac je izašao, čula se neka galama i kada je žena izašla saznala je da je imao sukob sa dvojicom mladića. Odvezen je u Urgentni centar gdje je i preminuo. Uzrok smrti se utvrđuje - reako je Dačić.
Dačić je naglasio da se utvrđuje da li je preminuo od posljedica udaranja, odnosno sukoba.
- Ljekari kažu da je bilo i nekih zdravstvenih problema, neki epileptični napad ili se možda srčani napad, ali to je sada pitanje. Najveći problem je što ne postoje kamere i što nema svjedoka da bi se tačno utvrdilo šta se dogodilo - naveo je Dačić za Blic.
Srbijanski mediji navode detalje u kojim navode da se navodno Mijatovićev sin jučer požalio ocu da su ga mladići maltretirali u parku, da je zatim otišao do njih, i nakon kraće rasprave, mladići su ga napali i pretukli.
Prethodno je objavljena informacija da je Mijatovićev brat ubijen juče na Karaburmi, ali je riječ o drugom incidentu u kojem je nožem izboden stariji muškarac, a napadač je uhapšen.
Vijest da je ubijen njegov mlađi brat, uz emotivnu poruku, podijelio je i Vojin Mijatović. 
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.