open-navfaktor-logo
search
Tragedija u Italiji
Dva pitbula rastrgala 13-mjesečnog dječaka dok se igrao u dvorištu, majka ga pokušala spasiti
Prema prvim saznanjima policije, koja je na mjesto nesreće stigla s Hitnom pomoći, vlasnici pasa su bili majčini poznanici.
AUTOR: Salerno Corriere
22.04.2024. u 14:45
get url
text
Jutros su u Italiji u pokrajini Salerno dva pitbula napala trinaestomjesečnog dječaka Francesca Pio D'Amara i usmrtili ga. Psi su ga napali u dvorištu seoske kuće. Majka i stric su ga pokušali spasiti, pri čemu su psi i njima zadali povrede. Prema prvim saznanjima policije, koja je na mjesto nesreće stigla s Hitnom pomoći, vlasnici pasa su bili majčini poznanici. Psi su bili pušteni u dvorištu porodične kuće, a dijete su napali jer su ga doživjeli ili kao igračku ili kao prijetnju.
Paola, djetetova majka, nakon nesuglasica sa suprugom preselila se u Campolongo gdje je unajmila dio seoske kuće u kojoj je živjela sama sa sinom. Pitbuli su pripadali vlasnicima kuće koji su živjeli u drugom dijelu dvospratnice, piše Salerno Corriere
Kako navode komšije, psi do sada nisu pokazivali znakove agresivnosti. Gradonačelnik Ebolija Mario Conte kazao je kako će uprava snositi troškove pokopa djeteta. U Italiji ne postoji popis potencijalno opasnih pasa. Ministarstvo zdravstva je 2006. godine izdalo pravilnik koji je uključivao popis pasmina koje se smatraju opasnima, no naknadno je ta odredba ukinuta. 
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.