open-navfaktor-logo
search
Županijski sud
Filip Zavadlav dobio 40 godina zatvora za trostruko ubistvo u Splitu!
Županijski sud u Splitu objavio je presudu u ponovljenom suđenju za trostruko teško ubistvo na Šperunu protiv optuženog Filipa Zavadlava (27). Zavadlav je proglašen krivim za trostruko ubistvo u Splitu, dobio je 40 godina zatvora!
24.10.2023. u 13:53
get url
text
Filip Zavadlav, Split, osuđen na 40 godina zatvora
Filip Zavadlav, Split, osuđen na 40 godina zatvora

VEZANI TEKST - Trostruki ubica iz Splita: On traži Nobelovu nagradu za mir, a tužilac 50 godina zatvora

Zavadlavu se sudi zbog ubistva Jurice Torlaka (37), Marina Bobana (25) i Marina Ožića Paića (25) koje se dogodilo u januaru 2020. godine. Tada je pucao na Torlaka i Bobana koji su se nalazili na motoru, a potom i na Ožića Paića, objavio je Jutarnji. 

U prvom suđenju, koje se odvijalo početkom 2021. vijeće Županijskog suda u Splitu je Zavadlava osudilo za obično ubistvo na zatvorsku kaznu od 40 godina, no po žalbi je Visoki kazneni sud tu presudu ukinuo potvrdivši samo dio koji se odnosi na nabavku automatske puške i pucanje po Varošu.

Za​ nabavku puške i pucanje Zavadlav je osuđen na dvije i po godine, ​a na drugo, ponov​ljeno suđenje ​je vraćen dio koji se odnosi na trostruko ubistvo​ te s naznakom da se ​treba utvrdi​ti motiv​ i je li postojala bezobzirna osveta.

Tužilac je smatrao da je Marina Bobana, Juricu Torlaka i Marina Ožića Paića smaknuo iz bezobzirne osvete prema osobama iz narkomanskog miljea koje su terorizirale njega i brata. Iz kalašnjikova je u svega par minuta u centru Splita 11. januara ispalio 36 metaka.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.