open-navfaktor-logo
search
Podrška
Fondacija "Alija Izetbegović" donirala sandžačkim općinama vizire za borbu protiv koornavirusa
Fondacija "Alija Izetbegović" iz Sarajeva donirala je 500 vizira za borbu protiv koornavirusa u sandžačkim općinama. Medicinska pomoć uručena je danas posredstvom Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) u Novom Pazaru.
04.05.2020. u 17:44
get url
text

Predsjednica BNV-a Jasmina Curić je rekla da je ova pomoć značajna i da će Vijeće zaštitinu medicinsku opremu uputiti bolnicama u Sandžaku.

- Nadam se da će ova oprema dati značajan doprinoso za naše medicinske radnike i one kojima je to potrebno za zaštitu od zaraze COVID-19. Ovo za nas puno znači s obzirom da je ovo jedna od prvih aktivnosti Fondacije Alija Izetbegović i sa ovim su pokazali da misle na Bošnjake i sve građane Sandžaka. Ova donacija za nas predstavlja jedno uzvišeno značenje - rekla je predsjednica BNV-a uputivši riječi zahvale Fondaciji "Alija Izetbegović" i svima onima koji su učestvovali u ovoj pomoći.

Ona je dodala da su programski cijljevi ove fondacije promocija mira i slobode, ljudskih prava i slodiranosti, uvažavanje ravnopravnosti, a sve u skladu sa duhovnom i misaonom ostavštinom prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića.

U Sarajevu je prije 15 dana počela s radom Fondacija "Alija Izetbegović", neprofitna i nestranačka organizacija osnovana od bliskih saradnika, članova porodice i poštovaoca djela rahmetli Alije Izetbegovića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.