open-navfaktor-logo
search
Hrvatska
Grabar-Kitarović najavila kandidaturu u ekstremističkim novinama, pohvalila se i Putinovom podrškom
Kako bi to sada izgledalo da ja okrenem leđa Hrvatskoj i prihvatim neki od poslova koji mi se nude, pojasnila je svoju odluku
09.08.2019. u 09:22
get url
text

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je da će se kandidirati za drugi mandat na čelu države, rekavši da ne može sada okrenuti leđa Hrvatskoj.

 -Naravno, idem u kandidaturu za novi predsjednički mandat, objavit ću je uskoro. Ali želim prije toga raditi kao predsjednica što veći dio mandatnog vremena - rekla je Grabar-Kitarović za Hrvatski tjednik, esktremističe desničarske novine. 

 -Kako bi to sada izgledalo da ja okrenem leđa Hrvatskoj i prihvatim neki od poslova koji mi se nude, koji su mnogo više plaćeni širom Evrope i svijeta, a ja da napustim svoj hrvatski narod i svoju vlastitu djecu, koja vide budućnost ovdje - objasnila je.

 Kazala je da se oslanja prije svega na hrvatski narod, ali da neće leđa okrenuti stranci iz koje je izrasla ma koliko god se u nekim aspektima ne slagala s njenim politikama, bilo to u vrijeme Ive Sanadera ili bilo koga drugoga.

 -To što sam ja vjerna HDZ-u, ne znači da nisam vjerna cijelom spektru ljudi koji vole Hrvatsku - rekla je Grabar-Kitarović.

Istaknula je da državu želi izvesti na put kojim je krenula devedesetih.

-Ne vratiti u devedesete nego vratiti na put koji je zacrtao predsjednik Franjo Tuđman, na put dostojanstva i ponosa, na put evropejstva koje neće biti podložničko, ali i na put političke odlučnosti, djelotvornosti i odgovornosti - poručila je hrvatska predsjednica.

Zauzela se da se Hrvatska što bolje brendira dok predsjedava EU-om.

-Ono što ja predlažem je da pokažemo da Hrvatska nije nikakva mala država. Važno je da Zapadni Balkan uđe u EU, pogotovo BiH - ali da to bude lajtmotiv našeg predsjedavanja? Hrvatska je mnogo više od toga. Zato sam Hrvatsku izvukla iz tzv. regiona u srednju Evropu, dobila podršku predsjednika Trumpa i predsjednika Putina - kazala je Grabar-Kitarović.

 Naglasila je da je "naš ključni problem demografija".

-To je pitanje opstanka države. S druge strane, ja ne mogu i ne smijem ni jednom građaninu ove države zanijekati njegovo pravo da ide raditi i učiti negdje drugo. Smatram svojom zadaćom i zadaćom vlade svakom osigurati uvjete da se vrati - rekla je Grabar-Kitarović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.