open-navfaktor-logo
search
Zastupnica SDP-a
"Građani nisu glasali da bude gore, a gore je; prvi put nema Bošnjaka i Hrvata u Vladi Crne Gore"
Od formiranja nove Vlade Crne Gore na političkoj sceni imamo radikalnu i desničarsku Crnu Goru koja potpuno urušava koncept građanske, antifašističke i ljevičarske Crne Gore, ocijenila je zastupnica SDP-a u crnogorskom parlamentu Draginja Vuksanović-Stanković u emisiji "Teleskopija" TVCG.
13.01.2021. u 10:33
get url
text

Vuksanović-Stanković smatra da je čestitka premijera Zdravka Krivokapića povodom neustavnog dana bh. entiteta Republike Srpske diplomatski skandal. Istakla je da građani koji su glasali za promjene, nisu željeli promjene na gore.

Ona je ocijenila da se desilo da se zakoni, koje predlaže vladajuća većina, usvajaju na nelegitiman način i oni zakoni kojima se, kako kaže, vrijeđaju neki ključni interesi Crne Gore i diskriminišu pravoslavni Crnogorci i Crnogorke.

- Vi na političkoj sceni imate jednu vrstu situacije da vam u Vladi sjede ministri gdje nijedan od njih nije pravoslavni Crnogorac, Bošnjak, musliman, Hrvat, Albanac. Pogledajte kakav nam je sastav Skupštine i to se od uvođenja višestranačja nikad nije dogodilo. Vidite i sad kako se dešavaju promjene po dubini - ocijenila je Vuksanović - Stanković u intervjuu za RTCG. 

Ona je ocijenila da je prethodna Vlada radila pogrešno u vezi s partijskim zapošljavanjem i poharom državnih resursa, ova Vlada radi još dva-tri puta gore, rekla je. 

Crnogorska zastupnica je govorila, između ostalog, i o URA-i Dritana Abazovića te je tom prilikom podsjetila da URA u crnogorskom parlamentu nije glasala za ulazak te zemlje u NATO. 

Crnogorski parlament je u aprilu 2017. godine izglasao odluku o ulasku u NATO. Tog dana su mediji ovako izvještavali: Nakon što je Crna Gora prije 11 godina na referendumu izglasala državnu nezavisnost, današnji dan se smatra najznačajnijim u historiji obnovljene države, pošto je crnogorska skupština sa 46 glasova od ukupno 81 usvojila pristupni ugovor o članstvu u NATO čime se ispunjava jedan od ključnih spoljno-političkih prioriteta.

Vuksanović-Stanković je podsjetila da je njena stranka glasala za ulazak Crne Gore u NATO, iako su bili u tom momentu opozicija jer je NATO strateško pitanje države, bez obzira na stranačku pripadnost i to da li je neko u opoziciji ili na vlasti. 

Abazovićeva URA nije bila na toj strani. Zastupnici drugih opozicionih stranaka, koje su zhtijevale održavanje referenduma o članstvu u NATO - Demos, SNP, Građanski pokret URA, nisu prisutvovali sjednici Skupštine koju su bojkotovali od početka mandata.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.