open-navfaktor-logo
search
Incident na parkingu
Gradonačelnik u Hrvatskoj fizički napao vojnika pa "pobjegao": Mogu potvrditi...
AUTOR: Index/Faktor
17.06.2024. u 14:14
get url
text
Siniša Jenkač
Siniša Jenkač
FOTO: HDZ Varaždin
Siniša Jenkač (HDZ), gradonačelnik Novog Marofa, grada u Varaždinskoj županiji u Hrvatskoj, preksinoć oko jedan sat iza ponoći je pretukao 52-dvogodišnjeg muškarca, piše Index.
Ovaj portal navodi da je do tuče došlo u nedjelju, jedan sat iza ponoći, u naselju Orehovec, te da saznaju da je napadnuti muškarac aktivni pripadnik Hrvatske vojske. 
Policijska uprava varaždinska izvijestila je kako je jučer u Orehovcu, na parkingu ispred vikend kuće, došlo do verbalnog i tjelesnog sukoba dvojice muškaraca starosti 45 i 52 godine.
Napadnutom muškarcu pružena je ljekarska pomoć, dok se Jenkač udaljio s mjesta događa. Nije poznato u kojem je stanju napadnuti muškarac. Čeka se odgovor iz varaždinske bolnice, ali je Jenkač prijavljen za krivično djelo teške tjelesne povrede u pokušaju.
Policija je naknadno izvijesila da je 45-godišnjak kasnije pristupio u Policijsku stanicu Novi Marof gdje je ispitan zbog sumnje u počinjenje ovog krivičnog djela.
Po dovršetku kriminalističkog istraživanja policijski službenici Policijske postaje Novi Marof podnijet će poseban izvještaj nadležnom državnom odvjetništvu.
Jenkač je za Index potvrdio da je učestvovao u tuči, ali dalje od toga nije komentirao.
- Mogu potvrditi da sam u pomenuto vrijeme, na pomenutoj lokaciji učestvovao u incidentu te ovim putem izražavam žaljenje što sam u navedenom učestvovao. Budući da je istraga u toku, ne smijem komentirati i iznositi detalje. Voljan sam dati komentar na cjelokupni događaj kada istraga i cjelokupni proces službeno završe. Tada ću komentirati sve okolnosti događaja - poručio je preko svog ureda u Novom Marofu.
Index se obratio HDZ-u pitajući tu vladajuću stranku u Hrvatskoj jesu li izbacili Jenkača iz članstva, a samog Jenkača hoće li podnijeti ostavku nakon tučnjave.
Inače, Jenkač, između ostalog, je završio Olimpijsku akademiju za trenera karatea, kako piše i na službenoj stranici Novog Marofa.
- Od ostalih društvenih i sportskih aktivnosti mogu spomenuti da se dvadeset godina aktivno bavim karateom. Nositelj sam crnog pojasa 3. ̊ DAN - stoji u opisu.
Iz Sportskog rekreacijskog društva Ključ, među čijim osnivačima je i Jenkač, su za Index kratko kazali da je to njegova privatna stvar i da se u to ne žele miješati.
Varaždinske vijesti su objavile da šta su im navodno ispričali ljudi koji su bili prisutni.
- Veći broj osoba je bio preksinoć u društvenom domu u Orehovcu. Među njima i novomarofski gradonačelnik koji je došao zadnji pa je vozilom stao tako da nisu svi koji su ranije došli mogli izaći. Jedan od vlasnika potonjeg vozila rekao je da mora hitno kući jer ga je supruga zvala. Okupljeni su se tome nasmijali i niko ga nije doživio ozbiljno pa ni gradonačelnik. Međutim kad je zaprijetio da će nožem izbušiti gume onima koji mu priječe prolaz, izišao je van te vidio kako drži nožu u ruci i buši gume. U tom trenutku je došlo do incidenta - izjava je koju su objavile Varaždinske vijesti. 
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.