open-navfaktor-logo
search
Udaljen iz službe
Hrvatska: Pijani policajac službenim vozilom udario u kombi iz BiH, pa se prevrnuo na krov
Policijski službenik Policijske uprave vukovarsko-srijemske sinoć je izazvao saobraćajnu nesreću kada je službenim vozilom, u mjestu Županja, udario u kombi bosanskohercegovačkih registarskih oznaka u kojem je bilo sedam bh. državljana.
22.07.2023. u 20:00
get url
text
Ilustracija
Ilustracija

Sve se desilo oko 22.30 sati na državnoj cesti D55. Policajac je bio u službi i upravljao specijalnim službenim vozilom za prijevoz službenog psa iz mjesta Županja u smjeru graničnog prijelaza Županja.

- Uslijed neprilagođene brzine uvjetima vidljivosti i stanju ceste, zadnjim lijevim bočnim dijelom vozila udario je u zadnji desni dio ličnog automobila (kombi) bosanskohercegovačkih registarskih oznaka kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao 55-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, u kojem se nalazilo i šest putnika, također državljana Bosne i Hercegovine.

Nakon udara, službeno vozilo je sletjelo u odvodni kanal gdje se prevrnulo na krov. U trenutku nesreće, u službenom vozilu nalazio se službeni pas njemački ovčar - saopćila je danas PU vukovarsko-srijemska.

Dodaju da je izvršenim alkotestiranjem učesnika saobraćajne nesreće utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu policijskog službenika u iznosu od 1,45 promila. Srećom, u udesu niko nije povrijeđen. 

- Zbog počinjenih saobraćajnih prekršaja kojima je izazivao saobraćajnu nesreću, policijski službenik je prekršajno procesuiran, udaljen iz službe, te će protiv njega biti podnesen zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka - navedeno je u policijskom saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.