open-navfaktor-logo
search
Pag
Hrvatska policija uhvatila Bosanca koji je prije 16 godina ukrao "golfa" i gliser
Sa ukradenim vozilom, na koje je zakačio ukradeni gliser ilegalno pokušao preći granicu na području Slunja, pri čemu ga je zatekla policija PU Karlovačke te je napustio ukradeno vozilo i pobjegao
12.09.2019. u 21:05
get url
text

Policijski službenici Policijske stanice Pag dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim državljaninom BiH, koji se sumnjiči za tešku krađu vozila i plovila.

Naime, sumnjiče ga da je 18. septembra 2003. godine u Pagu, ukrao vozilo "golf" (D) u vlasništvu 52-godišnjeg državljanina Njemačke i gliser na prikolici u vlasništvu 75-godišnjeg državljanina Njemačke, ukupne vrijednosti oko 200.000 kuna (oko 53.000 KM, piše portal Morski.hr.

Također se sumnjiči da je 23. septembra iste godine sa ukradenim vozilom, na koje je zakačio ukradeni gliser ilegalno pokušao preći granicu na području Slunja, pri čemu ga je zatekla policija PU Karlovačke te je napustio ukradeno vozilo i pobjegao.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, vozilo i plovilo su vraćeni vlasnicima, a protiv 38-godišnjaka je Hrvatskom državnom tužilaštvu podnesena krivična prijava zbog teške krađe.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.