open-navfaktor-logo
search
Navodno bio u Šangaju
Hrvatski mediji: Pacijent u Osijeku ima koronavirus?
Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak potvrdio je za Jutarnji list da kod jednog muškarca u Osijeku postoji sumnjiv slučaj vezan za koronavirus.
02.02.2020. u 15:37
get url
text

Taj čovjek je, kako je rekao Capak, izoliran u osječkom KBC-u, na njemu je već rađena dijagnostika, ali neuspješno pa se mora ponoviti.

- Teško je reći kada ćemo dobiti rezultate- rekao je Capak.

Ovo se vodi isključivo kao sumnja, sve je pod kontrolom, nema drame, istaknuo je Capak za Jutarnji.

Ministar zdravstva u Hrvatskoj Vili Beroš za Jutarnji list kaže kako je od jutra u stalnom kontaktu sa svim relevantnim osobama u osječkoj bolnici i Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo.

- Ono što je važno je da su sve mjere poduzete, osoblje osječkog KBC-a je osposobljeno i nema razloga za paniku- rekao je ministar i dodao da bi se konačni rezultati nalaza, odnosno je li ovaj muškarac uistinu zaražen koronavirusom, trebali znati tokom dana.

Kako nezvanično saznaje Jutarnji list, muškarac je nedavno bio u Šangaju. Također nezvanično, ovaj list javlja da je prvi "screening'" odnosno orijentacijski test na koronavirus bio pozitivan, no prvi detaljni kontrolni nalaz bio je negativan. Stoga su uzorci poslani na dodatne analize u Zagreb, nakon kojih bi trebalo biti definitivno potvrđeno je li riječ o koronavirusu ili ne.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.