open-navfaktor-logo
search
Monstrum iz Rusije
Influenser osuđen za ubistvo sina: Polijevao ga hladnom vodom da "očvrsne", krhko tijelo bebe nije izdržalo
Max Lyutyi (44) i njegova partnerica Oxana Mironova nisu hranili sina Cosmosa, zbog čega je dječak preminuo od upale pluća i mršavosti
AUTOR: Faktor/Daily Mail
16.04.2024. u 21:38
get url
text
Ruski influenser osuđen je na osam godina zatvora zbog smrti sina za kojeg je kazao da mu je dovoljno živjeti od sunčeve svjetlosti i u tome ustrajao.
Max Lyutyi (44) i njegova partnerica Oxana Mironova nisu hranili sina Cosmosa, zbog čega je dječak preminuo od upale pluća i mršavosti, piše Daily Mail.
beba nije bila stara ni mjesec dana, a Rus će služiti kaznu u strogo čuvanom zatvoru.
Oduzeo je dijete majci i "polijevao ga hladnom vodom da očvrsne".
Njegovo malo tijelo nije to uspjelo pretrpjeti - iscrpio se i razvio probleme s disanjem. Ali čak i u tom stanju nije odveden doktoru. Lyutyi je "svjesno nanosio teške tjelesne povrede" Cosmosu, insistirajući na tome da se beba hrani uglavnom sunčevom svjetlošću, kako je rečeno na sudu.
Prošle sedmice monstrum je priznao krivicu pred sudom, nakon što je prethodno pokušao svaliti krivicu na partnericu, koja je već kažnjena s dvije godine društveno korisnog rada.
Max je tvrdio da je Oxana imala manjak željeza u krvi, što je bila posljedica njenih prehrambenih navika, a to je, po njegovim riječima, na kraju uzrokovalo bebinu smrt.
- Priznajem svoju krivicu - izjavio je te dodao:
- Da sam znao da mi je sin nedonošče, da je njegova majka imala rizičnu trudnoću te da dijete pokazuje simptome bolesti, odmah bih nazvao bolnicu, bez obzira na želje i uvjerenja majke.
Kazao je sudiji "da insistira na tome da nije namjerno ubio svoje dijete".
- Ovo je isključivo zločin iz nemara... Još jednom ističem da sam svog sina volio, brinuo se o njemu - izjavio je.
Lyutyi je bio u pritvoru godinu dana, a otkriveno je da je tamo jeo meso i tjesteninu s varivom, odbacujući vlastitu filozofiju.
Sudu je ranije rečeno da je Lyutyi htio odgajati sina na prehrani u kojoj ljudi dugo ostaju bez hrane i vode, a "hrane se sunčevim zrakama".
Optužen je da je partnerici branio dojenje djeteta, a opisan je i kao "radikalan fanatik za sirovu prehranu".
- Planirao je eksperimentirati na djetetu, hraneći ga isključivo suncem, pa reklamirati javnosti da se tako može živjeti - rekao je izvor.
Sudski dužnosnik izvijestio je da je Lyutyi kažnjen s 1.000 eura, a Oxanina majka optužila ga je da vodi sektu.
- Protivila sam se tome da moja kćerka bude u sekti. Sve sam osjetila i rekla joj da je Maxim lud, ali nije me slušala. Oxana je tamo živjela kao svinja. Što je više prema meni bila hladna i distancirana, to je sve viša postajala njegova robinja - kazala je Oxanina majka.
Oxanin rođak Olesya Nikolayeva tekao je:
- Branio joj je da hrani dijete. Vjerovao je da ga sunce hrani. Oxana je pokušavala potajno dojiti dijete, ali jako se bojala Maxima. Kako je moguće hraniti bebu sunčevim svjetlom? Bebi treba majčino mlijeko.
Lyutyi je porodio dijete kod kuće, braneći Oxani da ode u bolnicu. Na kraju je iznemoglo dijete odlučio odvesti ljekaru, no medicinsko osoblje nije moglo učiniti ništa kako bi spasilo pothranjenog Cosmosa, koji je u tom trenutku imao svega 1,6 kilograma.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.