open-navfaktor-logo
search
Srbijanski opozicionar
Kćerka Nikole Sandulovića: Ovo je naručio Vučić, odlučili su ga ubiti, ne znamo ni da li je živ jer...
Nakon što su agenti BIA-e (Bezbjednosno-informativna agencija) ušli u beogradsku rezidenciju Nikole Sandulovića, predsjednika Republikanske stranke, te ga odveli "na ispitivanje", političar je završio na Jedinici intenzivnog liječenja. Navodno je paraliziran, a ima brojne tragove i povrede koje sugeriraju nedavno premlaćivanje.
07.01.2024. u 18:20
get url
text

VEZANI TEKST - Vulin uporedio Adema Jašarija sa Osamom bin Ladenom i Himmlerom: Ja sam naredio hapšenje Sandulovića

- Sve se čini kao da je opet otrovan vojnim nervnim otrovom! - kazala je njegova kćerka Klara, koja je zbog cijele situacije hitno napustila Split, gdje je došla proslaviti Božić i Novu godinu s porodicom. 

Klara se javila Slobodnoj Dalmaciji s novim informacijama.

- Sad smo stigli iz Niša, gdje je tata trebao biti prebačen na saslušanje. Ali to se nije dogodilo jer su ljekari iz zatvorske bolnice insistirali da on nije u stanju biti transferiran bilo gdje. Tužilac je insistirao da mu se produži pritvor na 30 dana, što je i napravljeno. To je zločin protiv ljudskih prava, orkestiran i naručen lično od strane Vučića. Oni su ga odlučili ubiti - rekla je ona. 

Poslala je i slike njegove odjeće nakon, kako kaže, "otmice" uslijed koje su ga "tukli pet sati". 

Foto: (Slobodna Dalmacija privatni album)

- Mi ćemo se naravno žaliti i ovo će biti teška borba. Nećemo odustati. Uništiti ćemo ih u međunarodnoj zajednici - poručila je Klara.

Dodala je da ne znaju ni je li Sandulović živ jer se sve krije i drži u tajnosti, kako javnost ne bi vidjela u kakvom je on stanju.

VEZANI TEKST - Advokat Nikole Sandulovića: Vučić ga uhapsio i prebio zbog polaganja cvijeća na grob Adema Jašarija

Sandulović je u utorak, 2. januara, postavio na društvenoj mreži X video-snimak njegove posjete kompleksu "Adem Jašari" na Kosovu.

Uhapšen je 3. januara i odveden u prostorije BIA-e, gdje ga je petnaestak maskiranih ljudi, kako tvrdi njegov advokat Čedomir Stojković, brutalno tuklo satima.

Bivši direktor Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandar Vulin izjavio je da je predsjednik Republikanske partije Nikola Sandulović priveden po njegovom naređenju zbog sumnje da, kako je rekao, aktivno radi na podršci otcjepljenju Kosova i da podriva ustavni poredak Srbije.

Vulin je naveo da je privođenje izvršeno po njegovom naređenju koje je ostalo na snazi i nakon ostavke.

Naređenje za privođenje uslijedilo je, kako je rekao, nakon što je Sandulović položio vijenac na grob Adema Jašarija, jednog od onivača OVK-a, na Kosovu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.