open-navfaktor-logo
search
"Agresija Srbije"
Kurti objavio nove dokaze i fotografije s mjesta otmice kosovskih policajaca, evo detalja
Premijer Kosova Albin Kurti objavio je nove fotografije i nove informacije o hapšenju trojice kosovskih policajaca. 
21.06.2023. u 09:47
get url
text

VEZANI TEKST - Kurti o otmici policajaca: Ne čudi nas Srbija, ali šta je s međunarodnom zajednicom, zašto KFOR šuti?!

Kurti je napisao da su "u trenutku hapšenja, tri kosovska policajca bila za improvizovanim stolom za ručanje i zajedno ručali". 

- Okruženi su sa 15 ljudi koji su ih napali i oteli. Naš ambasador u Beogradu Jetish Jashari odvojeno je posjetio sva tri policijska službenika koji su taoci Srbije. Tri su identična priznanja tri policajca.

Mjesto gdje se nalazi trpezarijski sto nalazi se sedam metara od policijskog automobila. Upravo na mjestu gdje smo 15. juna naglasili: jedan kilometar u unutrašnjosti uz nelegalno blokirani put, a 300 metara, odnosno 670 metara, sa obje strane udaljene od unutrašnje granice Kosova.

Mi smo u svom pravu, u pravu Republike, a to je dobro dokumentovano dokazima koji imaju naše sigurnosne institucije, kao i svjedočenje naša tri policijska službenika. Zahtijevamo hitno puštanje tri policajca. Trebalo bi ih bezuvjetno pustiti. U isto vrijeme tražimo od međunarodnih faktora, Evropske unije, Sjedinjenih Američkih Država i NATO-a da osude agresiju Srbije, kojom se krši tačka 4 Kumanovskog sporazuma od 9. juna 1999. godine.

U podne 14. juna Srbija je izvršila agresiju na demokratsku državu Kosovo, otmicom trojice naših policijskih službenika, duboko unutar teritorije Republike - poručio je Kurti. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.