open-navfaktor-logo
search
Tragedija u Crnoj Gori
Masovni ubica čak tri puta telefonirao dok je sijao smrt po Cetinju, šta je policija otkrila
Masovni ubica Vuk Borilović je tokom svog krvavog pohoda na Cetinju čak tri puta telefonirao, saopćila je crnogorska Uprava policije.
15.08.2022. u 08:35
get url
text

VEZANI TEKST - Saslušan u Višem državnom tužilaštvu: Ovo je čovjek koji je navodno likvidirao masovnog ubicu s Cetinja

Javnost je saznala da je Borilović nakon što je zvjerski ubio Natašu Martinović i njena dva sina, pozvao njenog supruga Miloša hladnokrvno mu poručivši da je ubio i svoju i njegovu porodicu. Međutim, druga dva poziva i dalje su nerazjašnjena, od kojih je jedan posebna misterija.

Uprava policije (UP) izdala je opširno saopćenje u kojem rekonsturiše kretanje i ponašanje pomahnitalog masovnog ubice navodeći između ostalog da je za vrijeme monstruoznog akta obavio čak tri telefonska razgovora. I to u različitim vremenskim intervalima, neke čak i kada je bio teško ranjen.

1. 15.30 zove Miloša Martinovića: "Pobio sam i moju i tvoju porodicu!

– Pobio sam i tvoju i moju porodicu – monstruozne su riječi koje je Vuk Borilović navodno uputio Milošu Martinoviću nakon što mu je ubio najmilije.

– Na osnovu do sada sprovedenih izviđajnih radnji, uključujući i izjave, odnosno prikupljena obavještenja proizilazi da je oko 15.30 V.B. (34) obavio telefonski razgovor sa drugim licem, čiji identitet za sada, iz razloga zaštite oštećenih i svjedoka, nećemo saopćavati, a u kojem je, između ostalog, saopćio da je u svojoj kući lišio života porodicu koja je kod njega stanovala, odnosno dvoje maloljetne djece – navodi se u saopće Uprave policije. 

Na osovu nezvaničnih informacija koje su procurile u medije, vrijeme i opis ovog poziva poklapa se sa pozivom koji je ubica uputio Milošu Martinoviću, ali rečenica koju je izgovorio i dalje navlači veo misterije oko čitavog slučaja.

Naime, Borilović, do tog trenutka nije ni bio u kontaktu ni sa jednim od članova svoje porodice, ni bliže ni dalje, a od svih žrtava u rodbinskim vezama je bio samo sa stricom Goranom Đurišićem kojeg je surovo likvidirao.

2. 15:50 zove poznanika: "Neću preživjeti"

U medijima je objelodanjeno i da je jedan od tri poziva bio upućen poznaniku kojem je rekao da je teško ranjen i da najvjerovatnije neće preživjeti.

Naime, kako je Uprava policije prenijela, prilikom razmjene vatre sa ubicom na kojeg je ispaljeno 20 projektila, jedan službenik policije ranjen je u predjelu glave.

VEZANI TEKST - Došao veliki broj građana: Žrtve zločina sa Cetinja ispraćene na vječni počinak

– Do sada sprovedene mjere i radnje ukazuju da je jedan od projektila koji je ispaljen od strane policijskih službenika pogodio V.B. i tom prilikom ga teško ranio. Nakon naizmjenične upotrebe vatrenog oružja od strane policijskih službenika i V.B., shodno njihovim izjavama i izvještajima, u jednom trenutku više nije bilo upotrebe oružja od strane V.B. – stoji u saopćenju koje je stiglo i na redakciju Blica.

Upravo se u istom dokumentu dalje navodi da je ubica tada uputio pomenuti poziv poznaniku čiji identitet nije otkriven i saopćio mu da "neće preživjeti". 

– Ovo potvrđuje i izjava svjedoka koji je telefonom razgovarao sa V.B. oko 15.50, odnosno dvadesetak minuta poslije telefonskog razgovora koji je prethodno vodio V.B. Po izjavi svedoka, u ovom telefonskom razgovoru od 15.50, V.B. je izjavio da je lišio života veći broj lica i da je teško ranjen i da misli da neće preživjeti – potvrđuje se u policijskom saopćenju. 

3. Poziv potpuna misterija

Crnogorska Uprava policije izvjestila je da je Vuk Borilović obavio još jedan telefonski poziv dok je sijao smrt po Cetinju, odnosno navodno prije nego što je pozvao Miloša Martinovića, ne navodeći tačno vrijeme.

Međutim, taj treći poziv je i dalje potpuna misterija budući da iz policije nisu naveli ni njegov sadržaj, kao i kome je on bio upućen. Nadležni, navodno, iz sigurnosnih razloga ne žele da saopće sa kim je Borilović razgovarao tokom svog krvavog pira.

Dakle, može se zaključiti da je Vuk Borilović nakon ubistva Nataše Martinović i njenih sinova obavio dva telefonska razgovora, dok je treći poziv uputio teško ranjen na samrti, objavio je Blic. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.