open-navfaktor-logo
search
Odluka premijera
Nakon saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo 40-godišnjak: Plenković smijenio ministra odbrane Banožića
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković obratio se javnosti o saobraćajanoj nesreći ministra odbrane Marija Banožića. U nesreći je poginuo vozač kombija (40), a Banožić je teže povrijeđen. 
11.11.2023. u 15:58
get url
text

VEZANI TEKST - Banožić ima povrede mozga, prsa, ekstremiteta, nesreće se ne sjeća

Plenković je prvo izrazio sućut poginulom vozaču kombija Goranu Šariću.

- Čuli ste okolnosti nesreće i izražavamo žaljenje i zabrinutost za stanje ministra koji je hospitaliziran s teškim tjelesnim povredama - dodao je.

- Izrazili smo sućut porodici granonačelnika gospodina Šarića. U kontaktu smo sa suprugom ministra Banožića - rekao je.

- Razriješio sam Banožića - rekao je. Kazao je da je ovlastio državnog sekretara da obavlja dužnosti ministra odbrane. 

- Osobe koje su štićene osobe druge kategorije imaju pravilo da mogu sami voziti. Vozio je svoje lično vozilo. Išao je u privatnu situaciju. Za štićene osobe je bolje da voze profesionalci - rekao je.

- Ovo je bila situacija kad je on za vikend sam vozio i došlo je do teške saobraćajne nesreće - rekao je.

Hrvatski ministar odbrane Mario Banožić koji je u subotu ujutro povrijeđen u saobraćajnoj nesreći ima povrede mozga, prsa, ekstremiteta, a nesreće se ne sjeća, izjavio je zamjenik direktora KBC Osijek dr. Krunoslav Šego.

Ministar odbrane Mario Banožić rano jutros učestvovao je u saobraćajnoj nesreći u Vinkovcima kojoj je jedna osoba smrtno stradala, te je prevezen u vinkovačku bolnicu, a potom je prebačen u Osijek.

Još nema službenih informacija kako je do nesreće došlo, a Index.hr prenosi neslužbene informacije i izjave svjedoka da je Banožić u 6.15 ujutro, dok je išao u lov, autom pretjecao kamion po gustoj magli i frontalno se sudario s kombijem koji je dolazio iz suprotnog smjera.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.