open-navfaktor-logo
search
Podignuta optužnica
Namamili 16-godišnjakinju na seks sa 26-godišnjim mladićem i zaradili 300 eura
Činjenica da su angažirali 16-godišnjakinju da u njihovo ime pruža seksualne odnose pojedinim osobama iz Rijeke nije im smetala, nego naprotiv.
08.02.2024. u 19:32
get url
text

Tužiteljstvo u Rijeci u Hrvatskoj, nakon provedene istrage, podiglo je optužnicu protiv dvije žene i dvojice muškaraca za trgovinu ljudima, dok je peti "ortak" optužen za podvođenje djeteta.

Raspetljavajući slučaj, kako bi utvrdili sve činjenice, istražitelji su otkrili da su 34-godišnjakinja, 33-godišnjakinja, 44-godišnjak i 26-godišnjak sa svojim bolesnim naumom početkom septembra prošle godine podvodili 16-godišnjakinju za novac.

Cilj im je, kako piše Jutarnji.hr, bio msamo jedan - da se novčano okoriste na račun maloljetne djevojčice koju su nagovorili da pruži uslugu petookrivljenom 26-godišnjem mladiću.

- Dvije okrivljenice i 44-godišnjaka tereti se da su u tu svrhu, zajedno i dogovoreno, znajući za njenu dob i tešku ekonomsku situaciju, dogovorili pružanje seksualne usluge. Odvezli su je do stana u kojem boravi četvrtookrivljenik kako bi tamo pružila dogovorenu uslugu. Za to su primili 300 eura - otkrili su iz Tužilaštva u Rijeci.

Nedavno podignutom optužnicom se i 26-godišnjaka tereti da je 9. septembra 2023. godine, znajući za dob djevojčice, koristio i platio njene usluge.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.