open-navfaktor-logo
search
Crna Gora
Niko ne zna ko stoji iza protesta: Kolone vozila stižu na skup u Podgorici
Kolone automobila iz cijele Crne Gore uputile su u Podgoricu kako bi prisustvovali, kako su ga organizatori nazvali, građanskom i patriotskom skupu za odbranu nezavisne građanske Crne Gore.
06.09.2020. u 17:58
get url
text

Skup pobornika vlasti Mila Đukanovića, kako je najavljeno počet će u 19 sati, a organizatori se potpisuju kao "crnogorske patriotske organizacije".

Kroz glavni grad kruže kolone automobila sa državnim zastavama.

Crnogorske patriotske organizacije pozvale su građane da dođu navodeći da je ovih dana u Crnoj Gori najjeftinija riječ sloboda, piše RTCG.

Nakon upozorenja pojedinih partija da bi na večerašnjem skupu moglo doći do incidenata iz Uprave policije su danas kazali da ne raspolažu saznanjima da bi na tom javnom okupljanju u Podgorici moglo doći do narušavanja javnog reda i mira. 

Saopćili su i da će preduzeti aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju očuvanja sigurnosti i osjećaja sigurnosti građana.

Iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije najavljeno je da će pratiti postupanje policije i primijenu policijskih ovlašćenja na skupu.

Poziv za skup pojavio se na društvenim mrežama prije nekoliko dana a nakon prošlosedmičnog poraza Đukanovićeve Demokratske partije socijalista (DPS) na parlamentarnim izborima na kojima je ta stranka izgubila vlast nakon 30 godina. U pozivu se, ispod crnogorske zastave navodi: "Crna Gora te zove, nemaš izgovor".

Crnogorska policija nije odgovorila na pitanja Vijesti ko je organizator skupa te je li okupljanje građana odobreno, dok je ranije iz DPS-a saopćeno da "patriotski skup" nije u njihovoj organizaciji.

Uvod u okupljanje Crnogoraca u Podgorici, koji se protive novoj većini koju predvodi prosrpska koalicija "Za budućnost Crne Gore", bilo je okupljanje u četvrtak na Cetinju, gdje su hiljade demonstranata s crnogorskim zastavama prošetale ulicama crnogorske prijestolnice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.