open-navfaktor-logo
search
Malo im iz budžeta
Novi skandal u režiji SPC-a: Građani Nikšića šokirani, poštar im donio...
Uz redovne račune za komunalije građanima Nikšića ovoga mjeseca dostavljena je još jedna uplatnica.
17.07.2023. u 13:15
get url
text

U bijeloj koverti bez adrese Nikšićani su dobili flajere kojima ih Eparhija budimljansko-nikšićka Srpske pravoslavne crkve poziva da daju priloge za izgradnju hrama Majke Božije Trojeručice u Kličevu, kao i uplatnicu za priloge. Kako su redakciji Pobjede kazali pojedini građani Nikšića, koverte je dostavio poštar.

I pored izdašnih uplata iz budžeta, od kojih su stotine hijada eura date za izgradnje novih hramova i adaptacije postojećih, milionske uplate za otvaranje vjerskih škola, SPC smatra da to nije dovoljno, pa su počeli uplatnice da dijele po stanovima kako bi i na taj način dodatno pripunili kasu. Naravno, sve je to iz džepa građana.

- Svojom uplatom postaješ priložnik izgradnje hrama Presvete Bogorodice Trojeručice u Kličevu, a ova molitva će se i za tebe izgovarati na svakoj liturgiji dokle je hrama, svijeta i vijeka – piše na poleđini flajera uz tekst molitve koji glasi: "Kritore i priložnike svetoga hrama ovog da pomene Gospod Bog u Carstvu svome svagda, sada i uvijek i u vjeke vjekova".

U daljem tekstu se građani Nikšića obavještavaju da je izgradnja hrama u Kličevu započeta i da su za završetak radova neophodna značajna finansijska sredstva.

- Dragi sugrađani, započeli smo za potrebe vjernog naroda, a u slavu Presvete Bogorodice Trojeručice, s Bojom pomoći, izgradnju hrama u Kličevu. Radovi oko izgradnje se odvijaju intenzivno i za dovršetak započete gradnje potrebna su značajna finansijska sredstva. Želja nam je da narod bude istinski kritor ovog hrama, te vam uz apel za pomoć prilažemo i uplatnicu da, prema svojim mogućnostima, uplatite svoj prilog za izgradnju hrama. Dobrodošli ste u hramovnu slavu u utorak 25. jula 2023. godine – piše u pozivu za uplatu priloga, koji je dostavljen uz račun za struju.

Građanima Nikšića, osim flajera, dostavljena je i uplatnica sa brojem žiro-računa na koji će uplatiti priloge.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.