open-navfaktor-logo
search
Vukovar 
Objavljeni detalji užasa u Šarengradu: Sinovi pričekali majku pa je zatukli po glavi i tijelu
Državno odvjetništvo u Vukovaru objavilo je detalje teškog ubistva koje se u četvrtak dogodilo u Šarengradu, a gdje su dvojica sinova optužena da su zatukli majku.
03.05.2021. u 09:25
get url
text
Policija na uviđaju
Policija na uviđaju

- Postoji osnovana sumnja da su 29. aprila 2021. oko 18.30 sati u Šarengradu, 27-godišnji osumnjičenik i 34-godišnji osumnjičenik, zajedno i po prethodnom dogovoru, u dvorištu porodične kuće pričekali majku (1964. godište), koju su prethodno verbalno i fizički zlostavljali, a kada je ona ušla u dvorište, koristeći njezino povjerenje jer nije očekivala njihov dolazak i napad, nakon prepirke, u cilju da ju usmrte, zadali joj više udaraca u predjelu glave i tijela.

VEZANI TEKST - Mladić pajserom nasmrt pretukao majku

Majka je ubrzo preminula uslijed nanesenih joj višestrukih ozljeda glave - objavilo je Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru.

Sudija istrage prihvatio je prijedlog DORH-a da se braći odredi istražni zatvor zbog uticaja na svjedoka i opasnosti ponavljanja sličnog djela, piše 24sata.

Podsjetimo, 29. aprila mediji su izvijestili da je 27-godišnjak osumnjičen da je pajserom nasmrt pretukao majku. Svjedoci događaja su kazali da je nakon toga trčao po ulici s pajserom i mahnito vikao.

Objavljene su nezvanične informacije da je potom pobjegao u obližnje selo Bapska, a policija ga je tamo uhvatila u kafiću i privela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.