open-navfaktor-logo
search
Kraljevo
Oslobođena trojica kosovskih policajaca, oglasio se i Kurti
Oslobođena su trojica kosovskih policajaca koje su srpske snage uhapsile 14. juna u pograničnom području na sjeveru Kosova, prenosi Anadolija.
26.06.2023. u 11:50
get url
text
Kosovci policajci
Kosovci policajci

VEZANI TEKST - Kurti objavio nove dokaze i fotografije s mjesta otmice kosovskih policajaca, evo detalja

Prvi sekretar Kancelarije za vezu Kosova u Beogradu Fatmir Haxholli potvrdio je na Facebooku riječima "konačno" i fotografijom na kojoj je on sa trojicom kosovskih policajaca.

Predhodno je najavio da Rifat Zeka, Beqir Sefa i Mustafa Shemi danas izlaze pred Sud u Kraljevu, koji im je predhodno bio odredio 30 dana pritvora.

Portal Kosovo online naveo je da je pretpretresno vijeće Višeg suda u Kraljevu potvrdilo optužnicu protiv trojice kosovskih policajaca i donijelo odluku kojom je okrivljenima ukinut pritvor.

Oglasio se i premijer Kosova Albin Kurti koji je kazao da, iako su sretni što će se oni vratiti porodicama, Srbija mora da snosi odgovornost za "agresiju".

Kurti je na Tviteru naveo da hapšenje policajaca predstavlja "otmicu" i ozbiljno kršenje ljudskih prava.

- Potvrđujemo da su tri kidnapovana policajca puštena. Iako smo radosni što će se vratiti svojim porodicama, ova otmica predstavlja ozbiljno kršenje ljudskih prava i mora biti kažnjena. Srpska agresija mora da snosi odgovornost - napisao je Kurti na Twitter nalogu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.