open-navfaktor-logo
search
Incident u Vukovaru
Penava bacio na pod statut na ćirilici, vikao o silovanim ženama i mrtvoj djeci
Vaši su uzori četničke šubare i spomenici koji okružuju ovaj grad. Zanima vas ono što niste uspjeli 1991., uvesti ćirilicu u ovaj grad. Silovane žene vas ne zanimaju. Mrtva djeca vas ne zanimaju! Ako bude trebalo protiv velikosprske agresije jučer, danas, sutra svim sredstvima!-povišenim je tonom rekao Penava
18.10.2019. u 12:17
get url
text

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Vukovara došlo je do incidenta. SDSS-ov vijećnik Srđan Kolar dao je gradonačelniku Vukovara Ivanu Penavi statut Grada štampan na ćirilici, uz natpis na latinici "Da se bolje razumijemo". 

Penava je statut bacio na pod.

"Da se bolje razumijemo" je, podsjetimo, akcija SNV-a koje je cilj skinuti stigmu sa ćirilice i poslati poruku da korištenje tog pisma u privatnoj ili javnoj upotrebi ne ugrožava nikoga u Hrvatskoj, a pogotovo ne većinski narod, piše N1.

 Statut na ćirilici Kolar je Penavi dao nakon odluke Vijeća da se nisu se stekli uvjeti za ravnopravnu upotrebu ćirilice u Vukovaru.

-Ovo smatram činom agresije o kojoj sam pričao, a koja dolazi u režiji Srpskog narodnog vijeća, Milorada Pupovca i SDSS-a u Vukovaru-kazao je Penava.

Kolaru je rekao da ga je duboko uvrijedio.

-Pogazili ste sav napor i trud u procesu mirne reintegracije, ponijeli ste se kao da ga nikad nije bilo. Znam da su vam biti politički bodovi, ali zašto vam nisu bitni građani- kazao je Kolaru Penava.

-Vaši su uzori četničke šubare i spomenici koji okružuju ovaj grad. Zanima vas ono što niste uspjeli 1991., uvesti ćirilicu u ovaj grad. Silovane žene vas ne zanimaju. Mrtva djeca vas ne zanimaju! Ako bude trebalo protiv velikosprske agresije jučer, danas, sutra svim sredstvima!-povišenim je tonom rekao Penava.

-Ne možete prihvatiti trećinu stanovništva u Vukovaru, da mi nemamo legitimnost- kazao mu je Kolar, prenosi N1.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.