open-navfaktor-logo
search
Uhapsila ga vojska
Pomahnitali mladić snimao svoj upad u migrantski centar: Ne želim u Srbiji muslimansku državu
Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem mlađi muškarac iz Obrenovca kolima upada i brzom vožnjom bukvalno, tik pored ljudi u centru, prolazi i vozi kroz Prihvatni centar za migrante, koji osigurava Vojska Srbije u tom gradu.
07.05.2020. u 07:43
get url
text

Riječ je o Filipu R. (20) koji u srijedu oko 19 sati najprije autom probija žičanu ogradu Prihvatnog centra za migrante, bivšu kasarnu, a potom kroz glavni ulaz prolijeće pored grupe ljudi, koja se u posljednjem momentu sklanja s puta pomahnitalom vozaču, javili su srbijanski mediji. 

Vozač Filip. R zaustavio se tek kod vojnog osiguranja, koje je pozvalo policiju, koja ga je uhapsila.

Filip R. je čitav događaj prenosio uživo na svom Facebook profilu, sve vrijeme iznoseći rasističke poruke na račun migranata.

- Ne želim da moju djevojku napadaju migranti. Ne želim da moja vojska čuva migrante. Ne želim muslimansku državu, ne želim ovo da trpim, kazna će biti velika - rekao je, između ostalog, on.

Na svu sreću tokom ovog incidenta niko nije povrijeđen, a mladić je na mjestu događaja uhapšen. Čeka se odluka Višeg tužilaštva koje će okarakteristati ovaj slučaj i koju će kaznu zatražiti za uhapšenog.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.