open-navfaktor-logo
search
Srbija
Pronađeno tijelo i drugog utopljenika u Novom Pazaru
Tijelo Ramiza Rožajca iz Novog Pazara, koji se u četvrtak utopio u rijeci Trnavici, pronađeno je nekoliko kilometara nizvodno od mjesta utapanja.
23.01.2023. u 14:22
get url
text

Njegovo tijelo pronašli su policajci na lijevoj obali Raške u koju se Trnavica ulijeva. Policija je obavila uviđaj, a tijelo je prebačeno na Odjeljenje sudske medicine.

Za Rožajcem su četiri dana tragali pripadnici policije, Vojske Srbije, Žandarmerija, vatrogasci i građani. Organizovana je velika pretraga terena u dužini od deset kilometara, a učestvovalo je oko 200 ljudi.

Potragom su rukovodili načelnik Policijske uprave u Novom Pazaru Nermin Ljajić i komandir policije Emir Ljajić.

Novi Pazar su u četvrtak zadesile velike poplave u kojima su živote izgubili Safet Zekić i Ramiz Rožajac. Zekićevo tijelo pronađeno je u petak pet kilometara nizvodno od mjesta utapanja.

Zbog poplava Novi Pazar je proglasio vanredno stanje. Za kraj mjeseca najavljuje se još jedan talas obilnih padavina pa je lokalna samouprava preduzela niz preventivnih mjera. Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, koji je komandant gradskog Kriznog štaba, svim javnim komunalnim preduzećima naložio je hitnu sanaciju poplavljenih naselja i čišćenje riječnih korita.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.