open-navfaktor-logo
search
Raspirivanje mržnje
Rat srbijanskih i hrvatskih medija: Vučičev Informer Plenkovića nazvao poglavnikom
"Aleksandar Vučić otvoreno raspiruje mržnju, ali i zadnjem je slijepcu jasno zašto to sada radi" – naslov je hrvatskog Jutarnjeg liste. Na to je reagirao srbijanski Informer, nazivajući kolege iz Hrvatske ustašama.
24.08.2022. u 13:31
get url
text

U podnaslovu Jutarnji.hr dalje ističe kako je "Vučić pao s evropskog, a da je ruski stolac postao bolno grbav".

Informer tvrdi kako medijski napadi iz Hrvatske ne prestaju, te svakoga dana izlaze tekstovi puni mržnje prema Srbiji.

- Ustaški portal pod diktatom novog poglavnika, hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, nastavljaju najbrutalnije da udaraju na Srbiju i predsjednika Aleksandra Vučića - podcrtava Informer. 

- Naravno da se iza ovih napada krije činjenica da ustaše ne mogu da oproste predsjedniku Vučiću borbu da se čuje istina o srbijanskim žrtvama od Jasenovca do "Oluje", pa da zato udaraju po njemu svojom propagandnom mašinerijom – piše Informer.

Ističu da su se udari iz Hrvatske na Srbiju i predsjednika Aleksandra Vučića pojačali otkako je Posebno odjeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu potvrdilo prvu optužnicu protiv hrvatskih oficira za ubistvo srpskih izbjeglica na Petrovačkoj cesti 1995. godine u zločinačkoj akciji "Oluja".

Tvrde da "ustašama" veoma smeta što Vučić traži pravdu za nevino stradale civile, među kojima je bilo i četvoro djece, kao što im je smetalo i kada je htio da položi cvijet ubijenima u Jasenovcu.

- Zato ustaši Plenkoviću treba poručiti da se mane "evropskog i ruskog stolca" i postaviti jedno pitanje: Jesu li hrvatski vojnici ubijali nevinu srpsku djecu, da li su zločinci odgovarali i kada će predsjedniku Vučiću biti omogućeno da položi jedan jedini cvijet u Jasenovcu - navodi Informer.

S druge strane, piše Informer, hrvatski portal Večernji.hr objavio je vijest kojom već u naslovu ističu da "Srbija proziva Hrvatsku, članicu Evropske unije zbog pravosuđa" i nazivaju to "pravim apsurdom".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.