open-navfaktor-logo
search
Letovi iz Beograda
Sjećate li se poziva dr. Nestorovića, žene slobodno u šoping u Italiju: Sve aviokarte za Milano rasprodate
Samo nekoliko dana nakon što je aviokompanija Wizz Air saopćila da će u julu uspostaviti 9 novih linija iz Beograda, pojedini letovi iz Beograda za Milano su već rasprodati.
26.06.2020. u 17:08
get url
text

Kako je saopćeno na konferenciji 16. juna, ova niskotarifna aviokompanija od jula uspostavit će devet novih linija iz Beograda i letjet će do Hamburga, Brisela, Barselone, Kölna, Milana, Turkua, Lisabona, Friedrichshafena i Osla.

Let za Milano kreće od 18. jula, ali već za "vikend let" od četvrtka, 23. jula, (povratak u nedelju, 26. jula) više nema karata.

Djeluje da su se građani oslobodili straha odlaska u Italiju i Milano, koji su bili epicentar epidemije koronavirusa početkom godine.

Upravo tada, 26. februara, dok je epidemija u Italiji bjesnila, član kriznog štaba dr. Branimir Nestorović pozvao je "žene da odu u šoping u Italiju".

- Evo da kažem za žene… Estrogeni definitivno štite žene, one imaju blage oblike i ne umiru od ovog virusa. Dakle, žene, slobodno u šoping u Italiju jer čujem da će tamo sada biti veliki popusti, zato što niko živ sad neće da ide tamo. Samo pripremite muževe za to mentalno - rekao je tada Nestorović.

Prema podacima stranice Worldometers, u Italiji je i dalje aktivno više od 18.000 slučajeva koronavirusa (u Srbiji je taj broj, barem zvanično, ispod hiljadu).

Italija je bila jedna od zemalja koje su najviše nastradale od pandemije, pošto je od koronavirusa u Italiji do sada umrlo skoro 35 hiljada građana, dok je skoro 240.000 registrovano kao zaraženo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.