open-navfaktor-logo
search
Srbija
Skinuta zastava s rezidencije hrvatskog ambasadora u Beogradu
Ministarstvo vanjskih poslova Srbije najoštrije je danas osudilo skidanje zastave Hrvatske s rezidencije hrvatskog ambasadora u Beogradu, Hidajeta Biščevića.
21.04.2021. u 21:38
get url
text

Ministarstvo je u saopćenju izrazilo nadu da "jedan nepromišljen i izolirani čin neće baciti sjenu na napore da se odnosi Srbije i Hrvatske postave na nove osnove kako bi se u budućnosti nesmetano razvijali u duhu uzajamnog poverenja i saradnje".

- Uvjereni smo da će nadležne institucije Srbije postupati s ozbiljnošću i hitnošću koju ovakva situacija zahtijeva, a da će odgovorni za ovaj vandalski čin biti pronađeni i adekvatno sankcionirani - kažu iz Ministarstva vanjskih poslova.

Ministarstvo je izrazilo žaljenje zbog neugodnosti kojoj je bio izložen ambasador Biščević, "dokazani prijatelj Srbije i iskreni promoter unaprijeđenja odnosa naših država i naroda".

- Srbija ostaje dosljedno privržena duhu našeg naroda i tradicionalnom srpskom gostoljublju, sa željom da se svi predstavnici diplomatskog zbora i svi stranci u našoj zemlji osjećaju kao kod svoje kuće - navodi se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.