open-navfaktor-logo
search
Govor mržnje
Sramni grafiti osvanuli na Zagrebačkoj džamiji
Sramni grafiti osvanuli su jutros na Zagrebačkoj džamiji. 
24.03.2020. u 11:09
get url
text

Tim povodom oglasili su se iz Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Republici Hrvatskoj i najoštrije osudili ovaj gnusni čin.

- U vremenima kada nas trese najveća kriza u novijoj povijesti, kada je više nego ikad potrebna ljudska solidarnost, ovakvi su postupci nedopustivi. Zahtijevamo od nadležnih institucija, iako opravdano zauzetih krizom uzrokovanom koronavirusom i potresom, da pronađu odgovorne. Upozoravamo da je ovakva vrsta skrnavljenja za muslimane svetog vjerskog prostora izraz teškog šovinizma i ksenofobije, te da je potrebno hitno djelovati kako bi se zaustavila lančana reakcija dehumanizirajućih procesa prema manjinskim skupinama u Republici Hrvatskoj - naveli su iz Vijeća.

Kako su podvukli, hrvatsko društvo treba biti svjesno da je ovakva poruka danas osvanula na islamskoj bogomolji i, iako nije izoliran slučaj, već sutra može biti početak novog vala skrnavljenja i bogomolja svih drugih vjerskih manjinskih institucija, ali i početak ozbiljnih narušavanja prava nacionalnih manjina.

- U vremenima opće krize još jednom pozivamo na solidarnost, zajedništvo i toleranciju te izražavamo nadu da će se većinski narod u Republici Hrvatskoj držati maksime "ljubi svoga bližnjega kao sebe samoga" - naveli su iz Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.