open-navfaktor-logo
search
Pucnjava kod granice
Srbija: Šest migranata završilo u bolnici, više od hiljadu prebačeno u prihvatne centre
Šest migranata završilo je u bolnici nakon pucnjave u selu Horgoš, u blizini mađarsko-srbijanske granice, a više od 1.000 je prebačeno u prihvatne centre, kazao je za RTS pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević.
26.11.2022. u 11:39
get url
text

- U četvrtak popodne, prijavljena je pucnjava, odnosno oružani sukob između grupa krijumčara ilegalnih migranata. Policija je odmah na to reagirala. Šest osoba se javilo u bolnicu s povredama i nalaze se pod policijskim nadzorom. Policija poduzima intenzivne mjere na pronalaženju izvršilaca krivičnog djela - kaže Vasiljević.

Dodaje kako se uglavnom radi o državljanima Afganistana i Maroka.

Kako navodi, prilikom pretrage terena, policija je kod njih pronašla određenu količinu oružja i municije.

Pripadnici Policijske brigade MUP-a Srbije u petak su, u okviru opsežne akcije započete ranije na sjeveru zemlje, priveli na desetke migranata koji su zatečeni na ulicama prijestolnice i izvan prihvatnih centara.

Akcija MUP-a po ovom pitanju, napominje Vasiljević, i dalje traje na teritoriju cijele Srbije, dok je po nalogu ministra unutrašnjih poslova pojačano prisustvo policije u svim dijelovima zemlje.

U narednom periodu, kaže, ne očekuje se veći priliv migranata, koji je ove godine u odnosu na prethodnu znatno veći.

Prema podacima Komesarijata za izbjeglice i migracije, u 13 prihvatnih centara u Srbiji trenutno je smješteno oko 3.665 migranata.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.