open-navfaktor-logo
search
Traje istraga
Strava u Osijeku: Lift usmrtio staricu u staračkom domu
U tragičnom događaju, koji se u ponedjeljak dogodio u jednom osječkom domu za smještaj starijih osoba, smrtno je stradala starija žena, korisnica doma.
19.12.2023. u 12:41
get url
text

Ženu je usmrtio lift, a navodno je riječ o teretnom liftu.

- Provodi se uviđaj, i u ovom trenutku teško je govoriti postoji li osnovana sumnja u neko krivično djelo, dok se, u saradnji s Državnim inspekoratom, ne utvrdi ima li lift svu potrebnu dokumentaciju i dok se ne obave potrebna vještačenja, ističu u osječkom Općinskom državnom odvjetništvu.

- Provodi se uviđaj, s ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja, a s obzirom da se radi o događaju koji se dogodio u liftu, mora se pribaviti dosta dokumentacije o tehničkoj ispravnosti lifta - kazao je Hini glasnogovornik osječkog općinskog tužilaštva Ivan Barna.

Naložena je obdukcija tijela smrtno stradale žene, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti, napominju u osječkom Općinskom državnom odvjetništvu.

Index je od policije pokušao dobiti barem informacije o dobi stradale žene i tačnom vremenu događaja, no i za to su ih uputili na ODO Osijek iz kojeg još nisu dobili odgovor. 

Prizor je, kako piše Večernji, bio zastrašujući, a na pamte ga ni najiskusniji forenzičari. Nesretna je starica gotovo obezglavljena, a kako bi izvukli tijelo, vatrogasci su morali rezati - pod.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.