open-navfaktor-logo
search
Zadarska policija
Sudija ih pustio na slobodu: Sedmerica mladića silovala maloljetnicu sedam puta u godini
Policija, čiji su izvori potvrdili ovu sablasnu priču, privela ih je krajem ove sedmice, no ubrzo su, kako je rekao policijski izvor, uz mjere zabrane približavanja žrtvi pušteni na slobodu
14.10.2019. u 08:45
get url
text

Sedam mladića u dobi od 17 do 19 godina sedam puta su, u razdoblju od augusta prošle godine do jula ove godine, silovali tada 15-godišnju djevojčicu u jednom mjestu pokraj Zadra.

Policija, čiji su izvori potvrdili ovu sablasnu priču, privela ih je krajem ove sedmice, no ubrzo su, kako je rekao policijski izvor, uz mjere zabrane približavanja žrtvi pušteni na slobodu?!

Potvrdu da su sedmerica mladića uprkos krivičnoj prijavi i, kako nam je rekla policija, dokazima te navodno i priznanjima, pušteni da se brane sa slobode, i to uprkos tome što žive u istom mjestu gdje i danas 16-godišnja djevojka, iz zadarskog suda u nedjelju navečer nismo dobili.

- U tom mjestu početkom augusta prošle godine tada 15-godišnja djevojčica je bila u kući sa nekoliko mladića među kojima je bio i njen bivši dečko. Kada su je fizički počeli dirati, ona je bježala, no u jednom trenutku ju je 19-godišnjak uspio ugurati u sobu i zaključati vrata te je prisilio na seksualni čin. Kasnije su je uvjerili da je sve to snimljeno mobitelom pa su je u više navrata prisilili ucjenama i obmanama na više seksualnih činova. U autobusu su je također maltretirali i govorili kako će svim učenicima pokazivati navodne snimke, ali i njenim roditeljima, čega se ona izrazito bojala. Ona je više puta iz straha imala seksualne odnose s njima. To se sve odvijalo do jula ove godine kada je najavila da će ih prijaviti policiji, a tada ju je njen bivši dečko brutalno premlatio na plaži. Krenula je u školu, njezino ponašanje postalo je devijantno, otišla je kod psihologinje i tamo sve ispričala, a oni su o svemu obavijestili centar za socijalnu skrb. Nakon što nas je kontaktirao centar, mi smo pokrenuli akciju, pronašli snimke u mobitelima, nekolicina od njih je i priznala neke događaje i mi smo ih priveli na državno odvjetništvo. Tada ih je sudija na naše zaprepašenje pustio da se brane sa slobode - rekao  je policijski izvor blizak istrazi.

Iako znamo o kojem se mjestu radi i gdje se sve događalo, nismo to htjeli objaviti zbog zaštite maloljetnice. Cijeli slučaj dodatno je sablasan kada se zna da ovo nije u posljednje vrijeme prvo grupno silovanje maloljetnice na zadarskom području jer su, podsjetimo, prije šest godina peterica mladića, također dva maloljetnika kao i u ovom najnovijem slučaju i još trojica punoljetnika, tada seksualno zlostavljali maloljetnu 17-godišnjakinju iz Zadra. Sva peterica osumnjičenih su bila također iz jednog mjesta u okolini Zadra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.