open-navfaktor-logo
search
Agencija
Sumanuta priča iz Hrvatske: Nude radnike iz Indije i Nepala uz kuponski popust, samo 39 eura umjesto 238
Bizarna ponuda za zapošljavanje stranih radnika u Hrvatskoj oglašena je na jednoj stranici za kuponsku prodaju.
15.11.2023. u 16:13
get url
text

Nude se strani radnici za ispomoć u kuhinji i radove na građevini uz kuponski popust za 39 eura, dok je stvarna cijena, kako je pisalo u oglasu, 238 eura, piše Telegram.

- Uz Omega Manpower – agenciju za posredovanje pri zapošljavanju – zaboravite na problem s radnom snagom i zaposlite strane radnike (ispomoć u kuhinji, radovi na građevini…) za samo 39€! Mogućnost najma radne snage do dolaska vašeg radnika i vrijedi za cijelu RH! Kupon se može iskoristiti do 28.02.2024.

U oglasu koji nudi radnike s popustom predstavlja se agencija za privremeno zapošljavanje radnika iz Hrvatske, Indije i Nepala.

- Kupnjom kupona nemate dodatnih troškova dovođenja radnika, rješavanja papirologije te ishođenja radne dozvole - ističe oglas za radnike koji se progurao između romantičnog vikenda u spa resortu, egipatske depilacije, paketa mršavljenja i seta vrhunskih tava.

"To je samo reklama. Kužite?!"

Tako je u telefonskom razgovoru odgovorila muška osoba koja se javila na telefonski broj oglašen na stranici kad se novinarka Telegrama raspitao za ovaj neobični business model. Gospodin se predstavio kao Fran B., a mail adresa koju je dao kada su zamolili da pismeno odgovori na pitanja nije se pokazala funkcionalnom.

Sagovornik koji se predstavio kao Fran B. u kratkom telefonskom razgovoru je potvrdio da nudi strane radnike kojima uskoro ističe radna dozvola i koji se u roku od 15 dana moraju vratiti u svoje zemlje, te da njihova agencija lako rješava sve ostale administrativne probleme.

Kazao je da nude radnike iz Nepala i Indije.

- Ti radnici imaju svoje whatsapp grupe, imaju kontakte, a mi ih pronalazimo i pomažemo im. Gospodin Fran B. tvrdio je da je na popustu samo njihova agencijska provizija.

Kada ga je novinarka pitala gdje je registrirana firma koja se bavi posredovanjem u zapošljavanju budući da podatke nije uspjela pronaći u registru Trgovačkog suda, gospodin je prilično začuđen odgovorio:

- Gospođo, ja uopće ne razumijem šta me vi pitate.

Komunikacija više nije bila moguća jer kasnije niko nije odgovarao na poruke.

Kontaktirala je i stranicu za kuponsku prodaju na kojoj je oglas bio objavljen. Nedugo nakon njenog poziva, ponuda je deaktivirana.

- Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila - piše na stranici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.