open-navfaktor-logo
search
Ministarstvo odbrane
U Srbiji pozivaju na dobrovoljno služenje vojnog roka, vojnici će primati i plaću
Ministarstvo odbrane Srbije pozvalo je sve mladiće i djevojke koji su zainteresovani da stanu u stroj Vojske Srbije i dobrovoljno odsluže šestomjesečni vojni rok sa oružjem u junskom roku da se prijave na aktuelni konkurs.
18.04.2022. u 19:59
get url
text

Kako je navedeno na zvaničnoj stranici Ministarstva odbrane te zemlje, "pravo prijavljivanje imaju svi zdravstveno sposobni državljani Srbije koji u 2022. godini navršavaju od 19 do 30 godina, a prethodno nisu odslužili vojni rok sa oružjem".

- Pored prilike da prošire znanja, steknu nove vještine i upoznaju se sa savremenim naoružanjem i vojnom opremom, vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka primat će i mjesečnu plaću u iznosu oko 38.000 dinara - navodi se.

Prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka moguće je podnijeti u svim filijalama Pošte Srbije, na portalu e-uprave kao i u centrima Ministarstva odbrane – nekadašnjim vojnim odsjecima.

Svi oni koji izraze želju da postanu profesionalni vojnici, moći će to da učine po ubrzanoj proceduri i potpišu ugovore odmah po okončanju dobrovoljnog služenja vojnog roka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.