open-navfaktor-logo
search
Još nije pronađeno tijelo
Ubice djevojčice Danke Ilić bit će upućeni na psihijatrijsko vještačenje u Beograd
Dejan Dragijević priznao je da je djevojčicu zadavio nakon što je udarena automobilom, a njeno tijelo je premješteno sa deponije gdje je prvobitno bilo ostavljeno
AUTOR: Faktor/Blic
15.04.2024. u 18:57
get url
text
Dvogodišnja djevojčica Danka Ilić
Dvogodišnja djevojčica Danka Ilić
Dejan Dragijević i Srđan Janković osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić iz Srbije, bit će upućeni na psihijatrijsko vještačenje u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, čim se za to steknu uvjeti, odnosno čim više ne bude neophodno njihovo prisustvo dokaznim radnjama koje se trenutno provode, potvrđeno je za srbijanski Blic u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.
- Dejanu Dragijeviću i Srđanu Jankoviću pritvor po rješenju sudije za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru istječe 3. maja 2024. godine i nakon toga će biti donijeta odluka o eventualnom produženju pritvora. U interesu istrage ne možemo vam saopćiti koja će sve lica biti ispitana u svojstvu svjedoka u narednom periodu - naveli su iz Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru.
Podsjetimo, Dejan Dragijević priznao je da je djevojčicu zadavio nakon što je udarena automobilom, a njeno tijelo je premješteno sa deponije gdje je prvobitno bilo ostavljeno.
Brat Dejana Dragijevića, Dalibor, također je bio priveden međutim on je preminuo u zatvoru i prošlog četvrtka (11. april) sahranjen je.
- Zapisnik o obdukciji Dalibora Dragijevića tužilaštvu još uvijek nije dostavljen. Ne može se na egzaktan način utvrditi stepen alkoholisanosti Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića u trenutku kada su dijete udarili kolima, zbog proteka vremena od momenta udara kolima do njihovog hapšenja - kažu u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.
Radoslav Dragijević, otac osumnjičenog Dejana Dragijevića također je saslušan u tužilaštvu gdje se branio šutnjom, a od strane sudije za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru određen mu je pritvor u trajanju do 30 dana.
Policija nastavlja potragu za tijelom dvogodišnje Danke Ilić, i do sada je korito Zlotske rijeke od sela Zlot ka Sumrakovcu kao i rezervoari za vodu.
Obojica osumnjičenih za ubistvo Danke bili su zaposleni u JKP Vodovod Bor, i iz tog razloga se pregledaju cisterne i rezervoari jer su upravo oni znali raspored tih rezervoara i obilazili ih redovno.
- Dankin brat, moj unuk, vraćen je roditeljima i našoj porodici poslije ispitivanja. Odmah, drugi ili treći dan su nam vratili dijete. Bio je u hraniteljskoj porodici. Po zakonu je to bilo, to je procedura jer su moja snajka i sin bili osumnjičeni. Dok se nije riješila stvar, dijete je moralo da bude tamo - kaže deda ubijene Danke Ilić.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.