open-navfaktor-logo
search
Konferencija za medije
Ugljanin: Opstanak cjelovite BiH od vitalnog značaja za opstanak Bošnjaka u Sandžaku
Predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin rekao je danas da protekli izbori u Bosni i Hercegovini ulivaju nadu, jer je primjetno jačanje probosanskih snaga.
12.10.2022. u 15:21
get url
text

On je kazao da je opstanak jedinstvene, cjelovite i suverene Bosne i Hercegovine, države ravnopravnih građana i naroda, od vitalnog značaja za opstanak Bošnjaka u Sandžaku i svuda u svijetu gdje se oni nalaze.

- Bošnjaci predstavljaju najjače vezivno tkivo suverene i jedinstvene BiH i iz tih razloga je velikosrpska politika devedesetih ciljala na uništenje Bošnjaka kako bi što lakše izvršila destrukciju Bosne i Hercegovine - rekao je Ugljanin.

On je dodao da protekli izbori u Bosni i Hercegovini pokazuju da postoje dvije strane i snage.

- S jedne strane su one snage koje se bore za očuvanje cjelovite, suverene i nedjeljive BiH, države ravnopravnih građana i naroda, a s druge su oni koji traže pomoć u svijetu da izvrše destrukciju BiH - kazao je Ugljanin.

Dodao je da su Bošnjaci Sandžaka, za koje je rekao da su autohton narod u zemlji u kojoj žive, isključeni iz procesa rješavanja jugoslovenske krize.

- Bošnjaci su izbačeni iz igre nakon Dejtona. Isključeni su iz procesa rješavanja pitanja BiH, jugoslovenske krize, međutim, posljednji izbori u Bosni i Hercegovini i jačanje probosanskih snaga daje nadu - kazao je Ugljanin na konferenciji za novinare u Novom Pazaru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.