open-navfaktor-logo
search
Srbija
Vučić: Pozivam sve na predizbornu kampanju bez nasilja
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je večeras sve učesnike političkog života na predizbornu kampanju bez nasilja i poštovanje svih protivnika.
11.05.2020. u 21:00
get url
text

- Izbori 21. juna su prilika za sve ljude da izraze svoju volju, ali i za sve političke partije da pokažu ozbiljnost, odgovornost i koliko im je stalo do Srbije i da planovima i programima pridobiju povjerenje građana - kazao je Vučić povodom parlamentarnih, lokalnih i pokrajinskih izbora koji trebaju biti održani 21. juna.

Vučić je u obraćanju javnosti pozvao i da kampanja protekne bez nasilja i da se pokaže "puno poštovanje za političke protivnike, za one koji misle drugačije bez obzira na to kojoj opciji pripadaju".

On je komentarisao i to što su se ispred zgrade Skupštine Srbije okupile večeras pristalice Srpske napredne stranke (SNS), ali i grupa ljudi koja je došla da pruži podršku lideru Dveri Bošku Obradoviću. Između dve grupacije su i pripadnici Žandarmerije.

Vučić je pozvao ljude da se zbog koronavirusa "ne okupljaju makar do kraja maja", a narodne zastupnike vladajuće Srpske napredne stranke čiji je lider, Aleksandra Martinovića i Sandru Božić da prekinu štrajk glađu.

Zastupnici Sandra Božić i Aleksandar Martinović su stupili u nedjelju u štrajk glađu ispred Skupštine Srbije zahtjevajući da tužilaštvo pokrene postupak protiv osoba koje su učestvovale u neredima tokom skupa koji su u petak ispred tog zdanja organizovale Dveri.

Prvi je počeo štrajk glađu samostalni poslanik Miladin Ševarlić zbog neprimjenjivanja Rezolucije 1244 na Kosovu i Metohiji, ali je on danas od štrajka odustao.

Štrajkuje i lider Dveri Boško Obradović koji zahtjeva obustavljanje izbornog procesa i dijalog između opozicije i vlasti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.