open-navfaktor-logo
search
Srbija
Vučić prisustvovao početku obnove Opće bolnice u Novom Pazaru, obećao i 50 miliona eura za Altun alem džamiju
U prisustvu predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, u Novom Pazaru je i zvanično počela rekonstrukcija i dogradnja Opće bolnice, koja će, kako je navedeno, nakon što radovi budu okončani, prerasti u kliničko-bolnički centar, javlja Anadolija.
31.03.2023. u 18:54
get url
text

Vučić je tom prilikom rekao "kako je cilj da se Novi Pazar i taj kraj razviju i da ne zaostaju za ostatkom Srbije".

- Mi ovdje ulažemo 44 miliona eura, samo u radove na objektima, uložit ćemo najmanje još 20 miliona u opremu. To je 64 miliona eura, to je osam miliona eura više nego što je uloženo u Kliničko-bolnički centar Niš - rekao je Vučić.

 

Kako se moglo čuti, Novi Pazar će kliničko-bolnički centar dobiti za četiri godine, i Vučić je zamolio sve da čitav proces ubrzaju.

Radovi čiji je početak danas ozvaničen podrazumijevaju u prvoj fazi izgradnju objekata površine 32.000 metara kvadratnih, od toga šest hiljada kvadrata pripast će hirurškom bloku, rekonstruirat će se i dograditi interno odjeljenje, gradit će se zgrada psihijatrije koju do sada Opća bolnica nije imala.

Vučić je muslimanskim vjernicima u Novom Pazaru čestitao ramazan i pozvao da čuvaju svoju vjeru i ostaju u svojoj domovini.

- Izvinjavam se Bošnjacima, muslimanima, što u vrijeme posta ovo organizujemo, ali želja mi je da ovaj posao završimo što prije. Ramazan šerif mubarek olsun, želim vam mira i blagostanja, sretan sam kada vidim ovdje zajedno muftiju i igumana zajedno. Uložit ćemo 50 miliona i u velelepnu Altun alem džamiju kojom se ponosimo, bez obzira koje vjere bili, jer smo uložili i u manastir Sopoćani. Važno je da predsjednik jedne države pokaže poštovanje prema svima koji u toj zemlji žive i da pokaže da su svi za njega jednaki - naveo je Vučić.

Vučić je okupljenima poručio da će se u narednom periodu još mnogo infrastrukturnih projekata relizovati u Novom Pazru, Sjenici i Tutinu. Jedan od prioriteta, naveo je Vučić, bit će i otvaranje fabrike, investicija "koja će ljudima osigurati ozbiljne i pristojne plaće".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.