open-navfaktor-logo
search
Podrška
Vučić: Srbija spremna da pomogne u otklanjanju posljedica razornog zemljotresa u Albaniji
Ako Srbija može na bilo koji način da pomogne, spremni smo da, u okviru svojih mogućnosti, pružimo svaku vrstu pomoći, rekao je Vučić
26.11.2019. u 09:38
get url
text

Srbija je spremna u okviru svojih mogućnosti da pruži svaku vrstu pomoći u otklanjanju posljedica razornog zemljotresa u Albaniji, izjavio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

-Teško je predvidjeti ovakve katastrofe i zaustaviti nemilosrdnu snagu prirode, ali ako Srbija može na bilo koji način da pomogne, spremni smo da, u okviru svojih mogućnosti, pružimo svaku vrstu pomoći u otklanjanju posljedica razornog zemljotresa - navedeno je u pismu Vučića.

On je uputio pismo saučešća predsjedniku i premijeru Republike Albanije Iliru Meti i Ediju Rami, povodom snažnog zemljotresa koji je pogodio ovu zemlju.

-S tugom gledamo slike razaranja u Draču i drugim mjestima u Albaniji. Dozvolite mi da Vama i porodicama poginulih uputim iskreno saučešće, kao i da izrazim saosjećanje sa onima koji tragaju za svojim najbližima - kazao je Vučić, saopćeno je iz Predsjedništva Srbije.

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović poručio je također da je Crna Gora spremna da pomogne Albaniji. On je u telegramu saučešća predsjedniku Albanije Iliru Meti kazao da Crna Gora izražava najdublju solidarnost sa prijateljskim albanskim narodom.

-Crna Gora izražava spremnost da u ovim teškim momentima i periodu koji slijedi pruži punu podršku i pomoć susjednoj prijateljskoj Albaniji. Molim Vas da najiskrenija saosjećanja prenesete porodicama poginulih, uz najbolje želje za brzi oporavak povrijeđenih - navodi se u telegramu Đukanovića.

U zemljotresu koji je pogodio Albaniju poginulo je sedam, a povrijeđeno više od 300 osoba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.