open-navfaktor-logo
search
Hrvatska
Zastrašujuće scene nevremena u Rijeci: Grad pod vodom, u bujici poginuo muškarac, vatrogasci izvlačili djecu iz igraone
Rijeku je u srijedu navečer pogodilo snažno nevrijeme, koje je poplavilo saobraćajnice u centru grada.
29.09.2022. u 08:21
get url
text

Vožnja dijelovima grada, uključujući i veći dio centra je onemogućena, a sve dežurne službe su na terenu. Poplavljene su škole, muzeji, zgrade rektorata i policije, kuće i zgrade širom Rijeke. Vatrogasci su izvijestili da su zatrpani pozivima građana i danas cijeli dan očekuju intervencije.

Jaka kiša počela je u Rijeci padati u 19 sati i potopila je centar grada. Prema neslužbenim podacima, u Rijeci je u srijedu navečer za dva sata palo 140 litara kiše po kvadratnom metru. Vožnja ulicama centra grada je ili onemogućena ili usporena. Odvodna kanalizacija nije mogla prihvatiti svu kišu pa su ulice poplavljene. Izbijeni su i poklopci šahtova pa su neki automobili zaglavili u otvorima.

Policijska uprava primorsko-goranska izvijestila je da su oko 19.30 sati dobili dojavu da je nađena muška osoba u bujici ispod auta. Do dolaska Hitne pomoći muškarac je preminuo. Tijelo je poslano na obdukciju. Dijelovi grada ostali su bez struje.

Ljudi su bili zarobljeni u svojim vozilima, a promet je bio blokiran.

- Poplavljeni su mnogi poslovni prostori, objekti i stanovi u gradu. Zbog poplavljene zgrade Policijske uprave primorsko-goranske na terenu su pripadnici Državne intervencijske jedinice civilne zaštite koji će pumpama pokušati ispumpati vodu. Na terenu su sve hitne službe - napisali su iz Uprave civilne zaštite.

Poplavile su i prostorije Javne vatrogasne jedinice Rijeka.

Novi list objavio je dramatičnu snimku iz centra Rijeke.

Iz poplavljene igraonice vatrogasci i okupljeni građani evakuirali su djecu koja su se za vrijeme potopa našli u prostoru koji se počeo puniti vodom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.