open-navfaktor-logo
search
Jasna poruka
Žujović za Faktor: Koliko god naslikaju murala Mladića u Beogradu, mi ćemo ih prekrečiti jer zlo je zlo
Beograđanin Đorđo Žujović, predstavnik Socijaldemokratske partije, koji je jutros uništio mural ratnog zločinca Ratka Mladića u glavnom gradu Srbije, za Faktor je kazao kako se ne boji prijetnji desničara, profašističkih grupa, huligana...  
10.11.2021. u 15:04
get url
text

- Sa prijetnjama se suočavam duže vremena, tako da to nije problem. Ne plašim se, nije ovdje riječ o nekome pretjerano hrabrom čovjeku već o činjenici da kukavice djeluju u čoporu, samo tako se osjećaju jakim. Međutim, kada stanate ispred njih, oni se uplaše - govori Žujović. 

VEZANI TEKST - Dorđo Žujović, čovjek koji je uništio mural zločinca Mladića: Ovo je normalan, ljudski čin

Dok je Žujović bio u neposrednoj blizini murala, čelnik Srpske desnice Miša Vacić je kazao kako će "mural uskoro biti opravljen, to će uraditi isti ljudi koji su ga i naslikali". 

- Ne bi me čudilo. Međutim, koliko god puta da ga nacrtaju, mi ćemo prekrečiti. Barem farba nije skupa - ističe Žujović.

Sramotni mural nastao je još u julu ove godine. Vlast ga nije željela ukloniti.

- Postoje oprečne informacije, inspekcija (ni)je naložila njegovo uklanjanje. Ne znam... Najnormalnije je bilo da su to učinili stanari zgrade na kojoj je oslikan mural. Barem bih ja to uradio jer zlo je zlo i ništa drugo - poručuje Žujović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.