open-navfaktor-logo
search
Stručnjaci upozorili
Imate li na mobitelu jednu od ovih 13 aplikacija odmah ih obrišite
Ako koristite android uređaj provjerite imate li neku od sljedećih aplikacija i odmah je deinstalirajte sa svog mobitela.
03.01.2024. u 17:14
get url
text

Google je sa svoje trgovine Play uklonio ukupno 13 aplikacija nakon što su sigurnosni stručnjaci iz McAfeeja otkrili da su zaražene opasnom greškom Xamalicious.

Nakon što instalirate jednu od tih aplikacija opasan virus omogućava prevarantima da daljinski preuzmu neke značajke, uključujući navigaciju zaslonom i davanje niza dopuštenja.

Uz takvu vrstu pristupa, hakeri mogu zaraziti uređaje neželjenim špijunskim softverom ili čak bankovnim trojancima koji kradu novac, a da vlasnik uopćenije svjestan da se nešto loše događa.

McAfee je potvrdio da je pronađeno čak 25 aplikacija koje sadrže virus poznat kao Xamalicious, a čak njih 13 je lako dostupno za preuzimanje putem Googleove službene trgovine Play.

Ovo su aplikacije na koje upozoravaju: Essential Horoscope for Android, 3D Skin Editor for PE Minecraft, Logo Maker Pro, Auto Click Repeater, Count Easy Calorie Calculator, Sound Volume Extender, LetterLink, Step Keeper: Easy Pedometer, Track Your Sleep, Sound Volume Booster, Astrological Navigator: Daily Horoscope&Tarot i Universal Calculator.

Ako ste instalirali neku od ovih aplikacija odmah je obrišite s mobitela, tačnije deinstalirajte je.

Osim toga, express.co.uk savjetuje da pokrenete antivirusnu provjeru kako biste provjerili je li Xamalicious instaliran bez vašeg znanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.