Izvor portala Srpskainfo iz vrha stranke tvrdi da je Radojičić, nakon što je Gradski odbor SNSD-a Banja Luka utvrdio svoj prijedlog kandidata za Narodnu skupštinu RS-a za Opće izbore u oktobru ove godine, poručio da ne želi da se njegovo ime nađe na listi.

- Radojičić je poručio da ne želi da bude na listi ni SNSD-a, niti bilo koje druge stranke - istakao je izvor.

Dodao je da je Radojičić očito i dalje pri stavu da se privremeno povuče iz politike, nakon što je prije dvije godine javno ponižen od lidera SNSD-a Milorada Dodika koji ga je faktički smijenio u izbornoj noći sa čela Gradskog odbora te stranke u Banjoj Luci.

Podsjećamo, Radojičić se, nakon poraza od Draška Stanivukovića na izborima za gradonačelnika Banje Luke prije dvije godine, povukao iz javnog, ali i političkog života.

Na stranačka okupljanja dolazi veoma rijetko, a mnogi tvrde da je kivan na SNSD, kako zbog rezultata izbora, tako i zbog načina na koji ga je već u izbornoj noći Milorad Dodik smijenio sa mjesta predsjednika Gradskog odbora SNSD Banja Luka.

Dodik je, naime, u izbornoj noći, čim je postalo jasno da je Draško Stanivuković pobijedio u trci za gradonačelnika, raspustio Gradski odbor SNSD Banja Luka, smijenio Radojičića sa njegovog čela i postavio sebe za povjerenika.

- Predsjednik SNSD-a je 15. novembra uvečer javno smijenio i raspustio Gradski odbor u Banjoj Luci. Lično smatram da je to bio nepotreban potez, u afektu, kao i neke izjave nakon izbora. Ta odluka o egzemplarnoj smjeni, odnosno raspuštanju, nakon dugogodišnje saradnje i niza uspjeha koje sam lično u proteklih dvadesetak godina donio SNSD-u, za mene je bila veoma razočaravajuća. Ionako bih se, nakon ovakvog izbornog rezultata, sa svojim saradnicima povukao sa čela Gradske organizacije SNSD-a - rekao je Radojičić u jednoj od rijetkih izjava za medije nakon poraza u Banjoj Luci.

On je tada poručio da će mu trebati odmor, nakon četiri izuzetno naporne godine, u kojima je i privatni i porodični život potpuno bio podredio poslovima gradonačelnika, piše Srpskainfo.