Španija

Tajanstveni dobrotvor seljanima ostavlja novac u sandučićima

Objavljeno: 13.03.2019. u 17:30

Omotnice s novčanicama ubačene u poštanske sandučiće ili ispod vrata dočekale su 15-ak stanovnika španskog sela Villarramiel

Foto: Ilustracija

Već sedam dana nepoznat i velikodušan donator koji u sandučićima stanovnika malog sela na sjeverozapadu Španije ostavlja omotnice s novčanicama od po 50, 70 ili 100 eura tema je razgovora oko 800 stanovnika Villarramiela, rekla je danas AFP-u načelnica Nuria Simon.

- Svi smo zbunjeni i čekamo neko objašnjenje. Ne znamo odakle novci stižu ni ko je donator - kazala je.

Nekim su seljanima novci dostavljeni u smeđoj omotnici, drugi su izgledali kao lični pokloni jer su na njima bila ispisana imena i adrese, a na nekima su bila iscrtana srca.

- Sretni "dobitnici" su žitelji sela, a riječ je o udovici koja živi s jedinim sinom, porodicama s malom djecom, starijim bračnim parovima - kaže Nuria Simon.

Neki sumnjičavci među njima otišli su ipak u banku ili u policijsku stanicu, kako bi provjerili jesu li novčanice prave.

Pokazalo se da jesu, a mjesna policija nije imala potrebu otvoriti istragu jer nije počinjeno nikakvo krivično djelo.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije