open-navfaktor-logo
search
Dodatak albumu
A kažu da je alternativa: Stanivuković sa četničkom zastavom, mislio da je to za privatnu kolekciju
Na društvenim mrežama i nekim medijima pojavila se fotografija Draška Stanivukovića, PDP-ovog zastupnika u Narodnoj skupštini Republike Srpske,  na kojoj drži četnički zastavu sa lobanjom i dvije kosti uz poruku "S verom u Boga, sloboda ili smrt".
08.02.2020. u 21:17
get url
text

Fotografija je navodno nastala u Foči na skupu opozicionih političara, gdje je sudeći po Stanivukovićevom drštvu bilo i ljubitelja Ravnogorskog četničkog pokreta.

Inače, Stanivuković u javnosti, pa i pojedinim međunarodnim krugovima, važi na novu snagu na političkoj sceni i alternativu Dodikovom režimu u manjem bh. entitetu.

Na društvenim mrežama  brzo su uslijedili i komentari od kostatacije "i on je alternativa",  da mu je to jedini način da "dobije izbore", da zaključka  da se u RS-u bila "između kuge i kolere".

Sam Stanivuković u  izjavi medijima kazao je da nije stigao da pročita ni šta piše niti da vidi šta se nalazi na zastavi, te se pravdao kako je to bio "znak ljubaznosti" i da je  mislio da će fotografija ostati u "privatnoj kolekciji".

I ranije je Stanivuković davao najblaže rečeno čudne izjave. O genocidu u Srebrenici, naprimjer, govorio je kako je čuo "72 istine" i ne zna "šta je istina”.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.